CNN dă în judecată administraţia Trump pentru revocarea acreditării jurnalistului Jim Acosta la Casa Albă

Autor: Răzvan Botea 13.11.2018

CNN dă în judecată administraţia Trump pe fondul revocării acreditării la Casa Albă a jurnalistului Jim Acosta, pe care Donald Trump l-a numit în prealabil „bădăran” şi nepotrivit pentru a lucra în agenţia de presă, transmite The Wall Street Journal.

Cererea agenţiei de ştiri este returnarea acreditării jurnalistului la Casa Albă, iar avocaţii companiei susţin că revocarea acreditării este o încălcare a drepurilor primului amendament.

Casa Albă a anunţat miercuri că îi retrage acreditarea lui Jim Acosta, reporterul CNN. Decizia vine după disputa pe care acesta a avut-o cu preşedintele american Donald Trump în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la o zi după alegerile legislative, relatează site-ul postului France 24, transmite MEDIAFAX.

În cadrul conferinţei de presă, Donald Trump i-a cerut reporterului CNN să cedeze microfonul, însă acesta a refuzat să stea jos.

"Casa Albă suspendă acreditarea unui reporter pentru moment", a declarat purtătoarea de cuvânt Sarah Sanders.

Disputa a fost declanşată după ce Jim Acosta a început să insiste cu întrebări privind opiniile liderului de la Casa Albă asupra grupului de imigranţi din America Centrală. Donald Trump a rugat un intern din cadrul Casei Albe să îi ia acestuia microfonul, însă fără succes.