Un salariu pe zi în România. Cât câştigă un specialist în compensaţii şi beneficii

Autor: Adelina Mihai 14.11.2018

Peste 300 de locuri de muncă pentru specialiştii în compensaţii şi beneficii sunt disponibile în prezent pe eJobs.ro, cea mai mare platformă locală de recrutare.



Un specialist în compensaţii şi beneficii, adică angajatul din depar­ta­mentul de resurse umane care are cunoştinţe de fiscalitate, de legislaţie a muncii şi care cunoaşte foarte bine tendinţele de pe piaţa muncii, are un salariu lunar de 3.543 de lei net la nivel naţio­nal, arată datele Paylab.ro, com­paratorul de salarii al platformei de recrutare eJobs.ro.

Angajaţii din Bucureşti domină în topul câştigurilor, cu salarii lunare de 3.769 de lei net, fiind urmaţi de cei din Timişoara şi Arad, unde veniturile unui specialist în compensaţii şi beneficii ajung la 3.533 de lei net pe lună. Cluj-Napoca şi Oradea continuă această listă, cu încasări de 3.431 de lei. La scurtă distanţă se află angajaţii din Sibiu, Braşov şi Iaşi, unde companiile plătesc îi plătesc pe specialişti cu sume curpinse între 3.200 şi 3.300 de lei. Piteştiul şi Ploieştiul sunt ultimele două oraşe în care este depăşit pragul de 3.000 de lei pentru această poziţie (3.166 de lei, mai exact). Cu excepţia Iaşiului, oraşele din regiunea Moldovei scad semnificativ sub media naţională a pieţei, specialiştii în compensaţii şi beneficii depăşind, în rare cazuri, pragul de 2.500 de lei.