Creşterea economică din zona euro a încetinit în T3 la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani, subperformanţă condusă de o stagnare a Germaniei

Autor: Alex Ciutacu 14.11.2018

Creşterea economică din zona euro a încetinit în al treilea trimestru, ţinută pe loc în principal de o contractare a economiei germane, aceasta fiind cea mai puternică din zona euro, potrivit Bloomberg.

PIB-ul zonei euro a crescut cu 0,2%, în conformitate cu o serie de estimări iniţiale, însă la jumătate faţă de nivelul înregistrat în perioada anterioară, potrivit Eurostat.

Producţia industrială a scăzut cu 0,3% în septembrie, al doilea cel mai mare declin înregistrat în trei luni, principalele scăderi fiind înregistrate în sectoarele de energie şi de bunuri de consum.

Datele confirmă temerile analiştilor, conform cărora sectorul industrial al zonei euro trece printr-o perioadă dificilă.

Datele arată crea mai scăzută creştere economică din utlimii patru ani. Încetinirea creşterii economice a alimentat speculaţiile cui privire la modul în care Banca Centrală Europeană va răspunde, iar unii analişti şi-au retras predicţiile în care estimau o creştere a dobânzii de bază.