Conferinţa ZF „România 100 de ani de business“, Iaşi. Internshipul este cheia viitorului. Specializarea angajaţilor trebuie făcută în companii

Autor: Mădălina Dediu Panaete 15.11.2018

Dezvoltarea României în următorii 20 de ani va depinde inclusiv de nivelul de pregătire al angajaţilor, iar de specializarea acestora ar trebui să se ocupe direct com­pa­niile în lipsa unui sistem de învăţământ în care pro­gra­ma şcolară să fie adaptată la nevoile de astăzi ale mediului de business. Aceasta este una dintre cele mai importante con­cluzii ale conferinţei „România 100 de ani de busi­ness“, organizată de ZF la Iaşi, cu sprijinul Băncii Transil­vania şi al companiei de consultanţă şi audit EY.

„Cred că cel mai important lucru care a contat, istoric vorbind, pentru dezvoltarea României în ultimii 100 de ani nu a fost factorul politic, ci factorul uman. (...) Acesta are nevoie de timp să se dezvolte, este nevoie de edu­caţie şi formare a persoanelor specializate şi supra­spe­cia­lizate în anumite joburi. Este important să-i ajutăm pe tineri să se dezvolte într-un cadru economic funcţional. Ceea ce înseamnă că ar trebui să reuşească să înveţe la un loc de muncă, să se specializeze trăind ceea ce se întâmplă într-o firmă indiferent de profilul ei“, a declarat Patricia Fiterman, CEO în cadrul producătorului de medicamente Fiterman Pharma, în cadrul conferinţei de la Iaşi.