Elena Doina Dascălu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Electrica, şi-a dat demisia din funcţie ca urmare a numirii la ASF

Autor: Roxana Rosu 16.11.2018

Elena Doina Dascălu, preşedintele Consiiului de Administraţie al Electrica, şi-a dat demisia din funcţie ca urmare a numirii de către Parlament ca prim-vicepreşedinte al ASF din 14 noiembrie.

Astfel, Elena Doina Dascălu va mai deţine calitatea de administrator al Electrica până pe 14 decembrie. Ea a fost anterior vicepreşedinte al Curţii de Conturi

În acelaşi timp, ca urmare a renunţării lui Arielle Malard de Rothschild la calitatea de membru al Consiliului de Administratie al Electrica SA, poziţia a fost preluată provizoiu de Dragoş Andrei. Acesta va ocupa funcţia de la 1 decembrie 2018 si pana la data de 30 iunie 2019 sau pana la intrunirea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor Electrica avand pe ordinea de zi ocuparea pozitiei de administrator vacante, oricare dintre aceste date intervine prima.

Electrica (EL), cea mai recentă listare a unei companii de stat, a raportat pentru primele nouă luni ale anului un profit net de 315 milioane de lei, în creştere cu 230% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile operaţionale totale s-au situat la 4,1 mld. lei, în scădere cu 1% faţă de ianuarie-septembrie 2017.

Indicatorul EBITDA  raportat de companie s-a situat la 706 milioane lei, în creştere cu 73% faţă de perioada similară din 2017, în timp ce profitul operaţional (EBIT) al Grupului a crescut cu 268 milioane lei.

Capitalizarea bursieră a companiei deţinută de statul român prin Ministerul Energiei în proprţie de 48,7%  este de 3,7 miliarde lei, după ce de la începutul acestui an s-au realizat tranzacţii în valoare de peste 360 milioane lei, pe fondul unei deprecieri de 4,96% a acţiunilor EL.