ZF 20 de ani. Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: Citesc Ziarul Financiar din noiembrie 1998 şi o voi face şi după încheierea mandatului. ZF a făcut o adevărată revoluţie în România şi a rămas un ziar românesc

Autor: Răzvan Botea 16.11.2018

Fără antreprenoriat de calitate, economia de piaţă şchioapătă, iar economia de piaţă nu poate funcţiona fără disciplină financiară. Economia de piaţă, capitalismul, democraţia înseamnă liberă iniţiativă şi aceasta trebuie sprijinită, iar acesta este un mesaj pe care ZF l-a avut încontinuu, a spus Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), în cadrul evenimentului ZF „Ce am făcut în ultimii 20 de ani?”.

„Fără antreprenoriat de calitate, economia de piaţă şchioapătă, este esenţial pentru funcţionarea unei economii de piaţă. În urmă cu câteva zile am subliniat nevoia că, în legătură cu antreprenoriatul, trebuie să se insiste pe disciplina de plăţi, pe disciplina financiară. Economia de piaţă nu poate funcţiona fără disciplină financiară. Eu citesc Ziarul Financiar zilnic, este o mărturisire de credinţă şi nu cred că sunt singurul, cred că acest cotidian se află zilnic pe masa antreprenorilor din România, dar nu numai. Fac acest lucru din noiembrie 1998 si până astăzi şi pentru în mine Ziarul Financiar are un cititor atent. Uneori am avut dezbateri principiale cu ziarul. Voi continua să îl citesc şi după expirarea mandatului, pentru că ei au făcut o adevărată revoluţie în România, a făcut istorie, nu este un lucru care este de neglijat.”

Colaborarea ZF cu BNR a început în toamna anului 1998, odată cu fondarea cotidianului, iar cotidianul s-a dovedit un foarte bun vector  pentru informarea publicului larg cu profesionalism, a mai spus guvernatorul BNR.

 „Evenimentul de acum două decenii ce a marcat începutul unei publicaţii care se apropia de Financial Times, nu întamplator a fost lansat la BNR. Am fost onoraţi, am considerat că este un pas de bun augur. Suntem onoraţi şi acum. Este un element cu implicaţii puternice în cultura economico-financiară din România şi este un elemente cu semnificaţie şi pentru BNR. Ziarul Financiar contribuie la informarea publicului din România şi nu numai, se cunosc rezonanţele din exterior.Este citit de comunitatea de afaceri din Europa, contribuie la informarea pieţelor şi la cunoaşterea tendinţelor din piaţă, folosind o gamă largă de mijloace – comentarii, interviuri, analize, grafice şi aşa mai departe.”