Protest pe Centura Capitalei. Traficul de coşmar scoate oamenii în stradă

Autor: Ionut Muresan 17.11.2018

„Lipsa acestui pasaj provoacă un trafic infernal în fiecare zi. De ani de zile, Compania Naţională de drumuri trebuia să construiască acest pasaj. Zilnic, traficul se desfăşoară pe o bandă pe sens”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alexandru Vâlvoi, membru fondator al Asociaţiei România Fără Gropi.

Manifestarea este organizată de asociaţia menţionată şi, potrivit membrului fondator, la protest se află aproximativ 100 de persoane. Vâlvoi mai spune că în zona respectivă există zilnic conflicte între şoferii prinşi în trafic.

Alexandru Vâlvoi a mai subliniat că protestul de sâmbătă este unul declarat, tocmai pentru a nu îngreuna şi mai mult circulaţia în zonă.

Reabilitarea Centurii Capitalei a fost subiect aprig de discuţii între Primăria Capitalei şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

La finele lunii octombrie, primarul Gabriela Firea a spus, în contextul scandalului privind reabilitarea Şoselei de Centură, că CNAIR dă dovadă de lipsă de profesionalism, acesta fiind motivul pentru care solicită preluarea centurii. Firea a mai spus că sunt două variante pentru conducerea CNAI, demiterea sau demisia.