ZF la 20 de ani. Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: Ziarul Financiar a rămas un ziar românesc şi îi urez să rămână aşa

Ziarul Financiar 19.11.2018

România este într-o situaţie economico-financiară net superioară celei de acum 20 de ani, însă este departe de a-şi fi atins adevăratul potenţial, având mari întârzieri în sectoare importante precum sănătatea, infrastructura, educaţia sau bunăstarea socială, factori care au determinat o neîncredere socială şi care au condus inclusiv la emigrarea a 3-4 milioane de români.

Evenimentul ZF „Ce am făcut în ultimii 20 de ani“ a marcat aniversarea a 20 de ani ai Ziarului Financiar şi a adunat antreprenori, manageri şi bancheri, prilej cu care aceştia şi-au expus viziunea despre evoluţia României în ultimii 20 de ani, dar şi despre perspectivele de viitor. Evenimentul a avut loc la Banca Naţională a României, acelaşi loc unde Ziarul Financiar se lansa în urmă cu 20 de ani. Florentina Niţu, Răzvan Botea

„Fără antreprenoriat de calitate, economia de piaţă şchioapătă, acesta este esenţial pentru funcţionarea unei economii de piaţă. În urmă cu câteva zile am subliniat nevoia că, în legătură cu antreprenoriatul, trebuie să se insiste pe disciplina de plăţi, pe disciplina financiară. Economia de piaţă nu poate funcţiona fără disciplină financiară. Eu citesc Ziarul Financiar zilnic, este o mărturisire de credinţă şi nu cred că sunt singurul, cred că acest cotidian se află zilnic pe masa antreprenorilor din România, dar nu numai. Fac acest lucru din noiembrie 1998 si până astăzi şi în mine Ziarul Financiar are un cititor atent. Uneori am avut dezbateri principiale cu ziarul. Voi continua să îl citesc şi după expirarea mandatului, pentru că ei au făcut o adevărată revoluţie în România, a făcut istorie, nu este un lucru care este de neglijat“, a spus în cadrul evenimentului Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României.