ZF Live. Avocatul Ion Nestor, managing partner NNDKP: În următorii cinci ani vom vedea o explozie a antreprenoriatului românesc

Autor: Răzvan Botea 20.11.2018

În ultimii 20 de ani, economia României a trecut printr-o perioadă a marilor tranzacţii şi privatizări, apoi într-o fază de consolidare în care antreprenoriatul local a avut un cuvânt de spus, dar antreprenorii români sunt destul de timizi în raport cu alte ţări care au trecut prin aceleaşi etape.



România a trecut în ultimii 20 de ani printr-o etapă a marilor tranzacţii şi a marilor pri­vatizări, urmată de o perioadă de consolidare şi de afirmare a antrepre­noria­tului românesc. Cu toate acesta, antre­pre­norii români au rămas timizi, dar este de aşteptat ca în următorii cinci ani să asistăm la o dezvoltare fără precedent a capitalului românesc. ZF a fost cel mai exact cronicar al acestor etape din economia României, a spus Ion Nestor, avocat al casei de avocatură NNDKP, în cadrul ediţiei speciale ZF Live ce a avut loc vineri la Banca Naţională a României şi a marcat aniversarea de 20 de ani a Ziarului Financiar.

„Economia României a produs într-o primă fază o sumedenie de deal-uri de mare anvergură, vorbim de perioada marilor privatizări, marilor tranzacţii, care, evident, erau menite să se sfârşească la un moment dat. După care a intrat într-o fază de consolidare, să-i spunem, în care antrepre­noriatul local a început să aibă un cuvânt de spus. Dacă deschidem ZF în fiecare zi, vedem că dumneavoastră aveţi grijă să ne arătaţi ce se întâmplă – ce se mai dezvoltă, ce se mai investeşte, ce se mai creşte. Sigur, o să mi se spună, şi o spun şi eu, nu în ritmul pe care ni l-am dorit, nu cu amplitudinea pe care ne-o doream, nu cu apetitul pe care l-am fi imaginat acum 20 de ani. Antreprenorii români sunt destul de timizi în raport cu alte ţări care au trecut prin aceleaşi etape.”