Celebra intersecţie de la Răzoare din Bucureşti va atrage investiţii imobiliare de 400 milioane euro

Autor: Bogdan Alecu 20.11.2018

Viitoarea staţie de metrou Aca­de­miei, din zona Răzoare, va atra­ge investiţii imo­biliare de 400 mil. eu­ro în ur­mătorii ani, pe mă­sură ce dez­vol­ta­torii vor de­ma­ra şi fina­liza pro­iecte de bi­rou­ri, re­zi­den­ţia­le şi comer­cia­le. Dacă totul va de­curge con­form pla­nu­lui, este po­si­bil ca me­troul spre Dru­mul Ta­berei să fie inau­gurat anul viitor, dacă nu în 2020, când multe dintre noile investiţii vor fi gata. 

„Luând în calcul doar loturile si­tua­te la o distanţă de 1,5-2 km de Ră­zoa­re, cu potenţial de a deveni pro­iec­te pe termen scurt şi mediu, vor­bim de circa 200.000 mp de teren care ar putea fi dezvoltat în 5-7 ani. Vorbim de 3.000 de locuinţe, 150.000 mp de birouri, dar şi spaţii co­merciale de proxi­mi­tate. Prin aceste pro­iec­te zo­na ar pu­tea atrage in­ves­tiţii su­pli­men­tare de circa 400 mil. euro", a spus Alexan­dru Mi­trache, Head of Land De­velop­ment Cush­man & Wake­field Echi­nox. Pe lângă şan­tierul magis­tra­lei de me­trou care a aca­parat vizual in­ter­sec­ţia de la Ră­zoa­re şi care se apro­pie de final, vizavi de Pa­la­tul Cotro­ceni, pe Bd. Ge­niu­lui nr. 46-48, un alt şantier se finalizează: an­sam­blul rezidenţial Cortina Aca­demy.

Chiar în faţa acestuia, în ace­eaşi inter­sec­ţie, un alt dezvoltator de­ţi­ne un te­ren pe care intenţionează să dez­volte unui proiect de birouri, iar pe partea opu­să a intersecţiei, lângă vi­itoarea ie­şire de la metrou, One United va dez­vol­ta platforma Ventilatorul.