Compania de transport şi logistică TTS, afaceri de 230 mil. lei la nouă luni din 2018, în uşoară scădere. „Debitele mici au generat dificultăţi în navigaţia pe Dunăre.“

Autor: Mirabela Tiron 21.11.2018

Compania de transport şi logistică Transport Trade Services (TTS), controlată de antreprenorul român Mircea Mihăilescu, a încheiat primele nouă luni din acest an cu afaceri  de 230 de milioane de lei, în uşoară scădere faţă de nivelul de 235 de milioane de lei înregistrat în ianuarie-septembrie anul trecut, potrivit oficialilor companiei.

„Seceta a creat probleme în transportul pe Dunăre, în special în zona Zimnicea, pe o distanţă de 70 de kilometri. Debitele mici obligă dirijarea mărfurilor pe o rută mai lungă, pe braţul Borcea. A crescut durata transportului şi inclusiv au crescut costurile“, a spus pentru ZF Petru Ştefănuţ, directorul general al companiei TTS, firma fanion a grupului cu acelaşi nume. El a mai precizat că debite mici pe Dunăre sunt şi în Ungaria, Austria sau Germania, cu „aceleaşi influenţe negative asupra transportatorilor şi beneficiarilor“.