Prima reacţie a Olguţei Vasilescu după ce a fost respinsă de Iohannis: Mi-am dorit foarte mult Transporturile. Ştiam că Iohannis e ranchiunos

Autor: Ionel Dancu 21.11.2018

Lia Olguţa Vasilescu a declarat miercuri, la Parlament, că şi-a dorit „foarte mult” să ajungă ministru al Transporturilor şi că şi-a asumat riscul să fie respinsă pentru că ştia că şeful statul este „ranchiunos”, ea indicând că CExN va stabili dacă va fi propusă la Dezvoltare.

Întrebată dacă liderul PSD Liviu Dragnea nu o susţine pentru portofoliul Dezvoltării, Lia Olguţa Vasilescu a declarat, miercuri, la Parlament: „Nu ştiu de unde aţi scos-o, dar singurul care poate să decidă este CEx. Nominalizările de miniştri se decid doar de CEx. Ieri a fost o discuţie, nu s-a votat în BPN, nu s-a ridicat mâna”.

Ea a spus că şi-a dorit „foarte mult” să ajungă ministru al Transporturilor.

„Nu este vorba de ceea ce îmi doresc. Mi-am dorit foarte mult Ministerul Transporturilor, ştiam că pot să fac treabă acolo. Dacă vă uitaţi în cariera mea, peste tot am lăsat ceva în urma mea. Eu zic că eram foarte calificată pentru acest minister din punct de vedere al managementului pentru că la Craiova, de exemplu, când am fost primar, oraşul a fost pe primul loc în absorbţia de fonduri europene şi ştiu că Ministerul Transporturilor are o problemă de această natură”, a indicat Vasilescu.

Fostul ministru al Muncii a precizat că ştia că poate fi respinsă.

„Am luat în calcul faptul că este posibil să fie respinsă numirea mea, am analizat această chestiune la partid, mi-am asumat. Nu a fost niciun fel de situaţie neaşteptată pentru noi pentru că ştiam că preşedintele este un om ranchiunos şi că nu îmi va ierta declaraţiile pe care le-am făcut cu privire la domnia sa. Este un joc politic de care preşedintele profită”, a spus ea.

Olguţa Vasilescu a adăugat că în şedinţa de BPN de marţi seară „au fost mulţi colegi ai mei care s-au exprimat că era mai bine ca să merg de la început la dezvoltare, având în vedere calificarea mea”.

„Nu a fost nicio secundă niciun lider împotriva acestei nominalizări. Dar, încă o dată, votul se dă în CEx”, a punctat ea.

Întrebată dacă regretă că a plecat de la Ministerul Muncii, aceasta a răspuns: „Nu regret nimic, a fost o decizie asumată”.

Secretarul general interimar al PSD Codrin Ştefănescu a anunţat, marţi seară la un post de televiziune, că miercuri va avea loc o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD, urmată de declaraţii în care "să spunem public cum ne-am adaptat hachiţelor lui Klaus Iohannis".

Conducerea lărgită a PSD se va reuni, miercuri, la Parlament, de la ora 17.00, într-o şedinţă a CExN, au spus pentru MEDIAFAX surse din partid.

Social-democraţii au votat, în şedinţa de marţi seară a BPN al partidului, ca Lia Olguţa Vasilescu să fie propusă pentru Ministerul Dezvoltării, iar Mircea Drăghici pentru portofoliul Transporturilor, au declarat surse ale formaţiunii pentru MEDIAFAX.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu va semna decretele de numire în funcţia de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguţa Vasilescu şi pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.

Cu toate că CEx al PSD a decis, luni, remanierea lui Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării, şeful statului nu a semnat decretul de revocare a acestuia din funcţie, şi nici decretul de revocare a ministrului Transporturilor, Lucian Şova.