Reacţie surpriză din partea Vioricăi Dăncilă şi Liviu Dragnea faţă de afirmaţiile lui Ilan Laufer la adresa lui Klaus Iohannis

Autori: Ionel Dancu , Mediafax 21.11.2018

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Viorica Dăncilă s-au delimitat, miercuri, la Parlament, de afirmaţiile pe care le-a făcut Ilan Laufer în conferinţa de presă de la sediul partidului.

„Mă delimitez total de ce a spus dl Ilan Laufer”, a declarat miercuri, la Parlament, preşedintele PSD Liviu Dragnea, la intrarea la şedinţa CExN al partidului.

Întrebată dacă îşi asumă declaraţiile lui Ilan Laufer, premierul Viorica Dăncilă a răspuns, miercuri, la sosirea la aceeaşi şedinţă: „Nu”.

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat, miercuri, la declaraţiile lui Ilan Laufer, susţinând că acesta a picat testul maturităţii, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste şi că referinţele la antisemitism şi nazism în disputa politică sunt iresponsabile.

Ilan Laufer, refuzat de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, a declarat, marţi, la sediul PSD, că şeful statului a contribuit la „sabotarea” şedinţei comune ale guvernelor român şi israelian şi că doreşte „legături doar cu Berlinul”. „Aşa cum se ştie, domnul Iohannis a refuzat şi a blocat numirea unui ambasador în Israel, dorind pe această cale să saboteze relaţia dintre România şi Israel. Totodată, vă pot spune că a contribuit inclusiv la sabotarea şedinţei de Guvern comune care trebuia să aibă loc între Romania şi Israel”, a declarat marţi seară, Ilan Laufer, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Acesta a adăugat că Iohannis doreşte blocarea relaţiilor României cu SUA şi Israel.

De asemenea, Laufer a declarat că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a îl numi la Ministerul Dezvoltării este un act antisemit, anunţând că va face plângere împotriva acestuia la CNCD.