ZF Live. Ramona Jurubiţă, country managing partner, KPMG România: Un manager din industria serviciilor de audit şi consultanţă din România câştigă peste 2.000 de euro net pe lună

Autor: Alex Ciutacu 23.11.2018

♦ Compania de audit şi consultanţă KPMG România a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de aproximativ 40 de milioane de euro şi are circa 850 de angajaţi ♦ Ţinta anuală a KPMG: o creştere a veniturilor cu 9%.



Salariile managerilor din piaţa de audit şi consultanţă din România diferă în funcţie de departament şi poziţie, însă acestea depăşesc 2.000 de euro net pe lună, iar corelaţia clasică dintre vechime şi salariu nu mai este un factor principal de majorare a veniturilor, a explicat Ramona Jurubiţă, noul country managing partner al KPMG România, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Dacă te uiţi la un manager, vezi că merge în vacanţă în străinătate, are o maşină, are deja o casă într-o zonă bună, iar acestea sunt lucruri care îţi dau o idee despre nivelul salarial. Este greu să dau un nivel (al salariului unui manager din această industrie - n.red.), dar vorbim de salarii de peste 2.000 de euro pentru un manager. Vorbind de oameni şi de ce ne propunem pe viitor, eu nu mai cred în modelul în care anul vine cu un plus la salariu şi la poziţie. Nu mai cred în modelul acesta pentru că trăim într-o lume în care competenţa trebuie să accelereze”, spune Jurubiţă.