Situaţia este încă neclară: Sindicatele şi administraţia Metrorex nu s-au înţeles asupra salariilor, negocierile continuă

Autor: Dorin Oancea 26.11.2018

Negocierile dintre administraţia Metrorex şi sindicate vor continua şi marţi, după ce discuţiile de luni nu au avut rezultate concrete, cele două părţi venind cu propuneri diferite de creştere a salariilor. 

„Dând dovadă de inflexibilitate administraţia Metrorex a venit cu acelaşi procent de 18%”, precizează un comunicat al USLM.

„USLM a dat dovadă de flexibilitate în negociere şi faţă de ultimul procent solicitat de 35% creştere salarială propune administraţiei că aceasta să fie aplicată în procent de 25%, apoi USLM revine şi propune în mod diferenţiat, principalii beneficiari fiind salariaţii cu încadrări la clasele mici de salarizare, după cum urmează: 24% pentru salariaţii încadraţi la clasele de salarizare 1 -22; 21% pentru salariaţii încadraţi la clasele de salarizare 23 -42”, precizează documentul.

USLM aşteaptă ca marţi, când va avea loc următoarea întâlnire de negociere, administraţia Metrorex să vina cu soluţionarea acestei noi propuneri sindicale, altfel conflictul colectiv de muncă va continua.

USLM spunee că deciziile politice afectează grav viaţă de zi cu zi şi mai ales viaţă de salariat la metrou, şi că ministrul demisionar al Transporturilor Lucian Şova nu mai vrea să muncească pentru cetăţeni, urăşte metroul şi se joacă cu dreptul sindicatelor de a negocia.

Sindicatul a declanşat o grevă de avertisment pe 15 noiembrie, care a fost declarată nelegală de Tribunalul Bucureşti. La fel şi greva generală care era programată pentru 21 noiembrie.