Compania de transport Aquila din Prahova merge spre afaceri de 1 miliard de lei

Autor: Mădălina Dediu Panaete 27.11.2018

Aquila Part Prod Com, cea mai mare companie din cadrul grupului Aquila, controlat de antreprenorii Alin Dociu şi Cătălin Vasile, a terminat primul semestru din 2018 cu o cifră de afaceri de peste 441 de milioane de lei (97 mil. euro), în creştere cu aproape 6% faţă de anul precedent, conform datelor consultate de ZF. Ritmul de creştere din prima jumătate a acestui an este de patru ori mai scăzut decât cel din perioada similară din anul anterior. Cu toate acestea, compania se apropie cu paşi repezi de pragul de un miliard de lei cifră de afaceri.

Aquila Part Prod Com a înregistrat în anul 2017 o cifră de afaceri de 907 milioane de lei (circa 100 mil. euro), în creştere cu 14% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Avansul vine în condiţiile în care consumul populaţiei, cel mai important factor care dictează în evoluţia jucătorilor din transport şi distribuţie, a avansat anul trecut cu mai mult de 10%.

Dacă societatea va termina anul acesta cu un avans de minimum 10%, atunci Aquila Part Prod Com se va alătura „clubului“ companiilor cu afaceri de peste un miliard de lei controlate de antreprenori români.