Antibiotice Iaşi va dubla producţia de creme şi unguente până în 2020. Peste 60% din producţia unei noi fabrici vor merge la export

Autor: Mirabela Tiron 28.11.2018

Ioan Nani, directorul general al producătorului de me­di­­ca­mente Anti­biotice Iaşi, unul dintre cei mai mari jucă­tori de pe pia­ţa de profil, spune că in­ves­tiţia în fabrica nouă de pro­du­se to­pice (cre­me, ge­luri, su­po­zitoare, un­­gu­ente, ovule) se va ridica la 20 de mi­lioane de euro şi că până la finalul anului viitor construcţia va fi finalizată.

„Până acum am in­vestit 17,5 mi­lioane de eu­ro, am finalizat 70% din construc­ţia acestei unităţi. Vom începe producţia în aprilie 2020. Această unita­te va dubla produc­ţia de produse to­pice, cea mai mare parte din pro­duc­ţie va merge la export, spre America, dar şi ţări din Uniunea Euro­peană, pie­ţe foate bine regle­men­tate“, a spus pentru ZF Ioan Nani, directorul Anti­biotice Iaşi.

În total, în noua unitate, care se va în­tin­de pe 2.500 de metri pă­traţi, se vor produce 500 de tone din aceste pro­duse, faţă de 270 de to­ne cât pro­duce acum secţia veche.

Fondurile pentru noua unitate de pro­ducţie provin din capi­taluri proprii şi un credit de 15 milioane de euro.