Dragoş Petrescu, proprietarul City Grill: Piaţa restaurantelor va continua să crească cu 14%, vrem să atingem în 2019 pragul de 40 mil. euro afaceri
Antreprenorul are în dezvoltare şi un nou business pe segmentul de livrări de mâncare la domiciliu, o nişă pentru care cererea este în creştere pe piaţa locală.
Grupul City Grill, unul dintre cei mai puternici jucători din industria restaurantelor, controlat antreprenorul Dragoş Petrescu, va finaliza anul cu afaceri de 36 mil. euro, iar pentru anul viitor a fost bugetată o creştere tot cu două cifre, potrivit oficialului companiei.
„Am făcut bugetul, îl vom definitiva săptămâna viitoare. Vrem să ajungem la afaceri de 40 de milioane de euro anul viitor. Avem în plan să continuăm extinderea prin noi deschideri de restaurante“, a spus Dragoş Petrescu. Luna aceasta se va deschide un restaurant Trattoria Buongiorno, pe strada Covaci din centrul vechi, unde era Amsterdam Café (apoi a venit restaurantul BelMondo - n.red.). Investiţia se ridică la 300.000-400.000 de euro.
În total, grupul administrează 19 restaurante şi cafenele deschise sub brandurile Caru’ cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruş, Hanul Berarilor, Trattoria Buongiorno, City Grill şi City Café. Suprafaţa totală a restaurantelor şi cafenelelor operate este de 12.500 de metri pătraţi, iar capacitatea lor este de peste 3.372 de persoane în interior (53%) şi 2.952 de persoane pe terase (47%), potrivit ultimelor date. Lanţul numără şapte restaurante Trattoria Buongiorno, patru City Grill, două cafenele City Cafe, dar şi unităţi aflate în administrare (două berării Hanu’ Berarilor şi restaurantele Caru’ cu Bere şi Hanul lui Manuc).
„Piaţa restaurantelor creşte cu 14%, avans pe care îl estimăm şi pentru anul viitor. Mai este loc de creştere în Bucureşti.“
În prima jumătate a acestui an, grupul a investit în reamenajarea interiorului restaurantului Pescăruş, un proiect în valoare de 300.000 euro, şi a început construcţia unui spaţiu adiţional restaurantului Hanu’ Berarilor - Casa Soare. Proiectul are un buget de 1,5 milioane de euro şi presupune construcţia unei săli de evenimente pentru 180 de persoane, precum şi a unui spaţiu operaţional pentru bucătărie.
Antreprenorul are în dezvoltare şi un nou business pe segmentul de livrări de mâncare la domiciliu, o nişă pentru care cererea este în creştere pe piaţa locală.
Anul trecut, grupul City Grill a finalizat cu afaceri de 33,7 mil. euro, în creştere cu 11% faţă de 2016. Grupul City Grill este cel mai mare jucător din industria restaurantelor, dar şi unul dintre cei mai mari angajatori, cu circa 1.500 de salariaţi.
Piaţa locală a restaurantelor este dominată de lanţurile internaţionale de restaurante McDonald’s, KFC şi Pizza Hut, printre cele mai mari companii cu capital românesc fiind grupul City Grill, La Mama sau Trattoria Il Calcio.
În România funcţionează 26.000 de restaurante, baruri şi companii ce fac catering, cu afaceri totale de 13 miliarde de lei anul trecut, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Cei mai mari zece jucători din acest sector au avut afaceri de 1,6 miliarde de lei anul trecut.
mirabela.tiron@zf.ro