Madussi, XAPT România: Soluţiile software pentru gestiunea resurselor unei companii devin comune. Acum soluţiile de business intelligence sunt în prim-plan

Autor: Ioana Nita 30.11.2018

Compania a creat o divizie nouă dedicată soluţiilor de business intelligence, folosite în proporţie de 90% de top management.



Xapt Solutions România, unul dintre cei mai mari inte­gratori ai soluţiilor software de bu­siness Microsoft de pe piaţa locală, a pus bazele unei noi divizii, axate strict pe soluţii software de bu­siness intelligence (BI), pentru care are deja clienţi din industrii precum servicii închiriere ma­şini, import şi comercializare de produse natu­riste, producţii tipografice sau distri­buţie de componente auto. Înfiin­ţarea noii di­vizii vine în condiţiile în care soluţiile soft­ware de tip ERP (Enterprise Resource Plan­ning) prin intermediul cărora companiile îşi ges­tionează resursele în mod centralizat au devenit o comoditate.

„Soluţiile ERP devin comune şi la fel şi cloud-ul. Acesta este mesajul dat de Microsoft. În următorii 10-50 de ani trebuie să ne axăm pe soluţiile bazate pe tehnologia inteligenţei artificiale. Soluţiile ERP de la Microsoft vor fi furnizate 100% în forma SaaS (Software as a Service), adică firmele vor plăti o subscripţie pentru utilizarea aces­tora din cloud-ul public al Microsoft. Ca atare, companiile care imple­men­tează astfel de soluţii nu vor mai putea trăi din licenţe. Vor fi nevoite să vină cu soluţii proprii bazate pe platformele Micro­soft ca să aducă plusvaloare“, a declarat pentru ZF Mihai Madussi, managing director în cadrul XAPT Solutions România.