100 de mesaje din business la 100 de ani de România (II)

Autor: Alina-Elena Vasiliu 01.12.2018

Alin Burcea, proprietar Paralela 45

Îi urez României să devină o ţară turistică, pentru că acum nu este, să atragă mai mulţi turişti străini. Turismul să devină o prioritate pentru România şi să avem un ministru adevărat la turism, care să înţeleagă şi să ştie ce trebuie făcut.

 

 

Antoanela Comşa, director general Gran Via

Mi-aş dori ca oamenii buni să se întoarcă în România, iar cei care rămân în ţară să contribuie la creşterea României în viitor, pentru că altfel nu se poate să avem un trai mai bun. Asta ar trebui să înţeleagă românii, că e nevoie de un efort colectiv.

 

 

Claudiu Georgescu, preşedinte Asociaţia Producătorilor de Materiale de Construcţii din România

Centenarul este o picătură de timp din istoria multimilenară a celor ce trăiesc împreună pe aceste pământuri. Suntem unul dintre cele mai vechi neamuri ale Europei, care nu şi-a părăsit locul de origine şi s-a luptat cum a ştiut mai bine pentru a rămâne acasă. Totul cu speranţa unei zile viitoare mai bune pentru noi, copiii şi nepoţii noştri. Să ne felicităm între noi şi să ducem mai departe această trăsătură sfântă pe care o avem înscrisă în ADN-ul nostru românesc.

 

 

Constantin Chimişliu, proprietar Biochem

Îi doresc României o schimbare în bine. În agricultură să aibă parte de investiţii în irigaţii, să sprijinim substanţial refacerea patrimoniului horticol, pomi, legume, vie. În urmă cu mulţi ani am avut suprafeţe mari, dar acum nu mai avem. Îi mai doresc să valorifice materia primă, adică să nu vândă merele, ci sucul de mere.

 

 

Eliza Yokina, arhitect partener Cumulus

Dragă Românie, pentru cei 100 de ani împliniţi îţi dorim foarte mulţi înainte cu bucurie, prosperitate şi sănătate pentru toţi ai tăi şi fără diferenţiere! Fie ca viitorul să aducă înţelepciune în a gestiona mediul construit spre bunăstarea oamenilor şi încă multă atenţie şi determinare în a proteja patrimoniul construit spre bucuria viitorilor români. La mulţi ani!

 

 

Florian Gheorghe, head of research Activ Property Services

România este ţara în care ne-am născut şi am crescut, ţara pe care o iubim şi pe care o vom lăsa moştenire urmaşilor noştri. Am fost martori schimbărilor semnificative din ultimii 30 de ani şi am prins curaj să luptăm pentru o schimbare profundă care să elibereze potenţialul nostru de creştere. României îi doresc să depăşească piedicile care o frânează şi nouă să dovedim într-adevăr că suntem vrednici de ţara noastră!

 

 

Florin Popa, managing partner Vitalis Consulting

Dincolo de magnitudinea cifrei, 100 de ani de România înseamnă 100 de ani de unitate, solidaritate şi responsabilizare socială. Suntem responsabili de evoluţia noastră atât individuală, cât şi ca grup şi naţiune. De aceea, ce îmi doresc pentru România în anul Centenarului Marii Uniri este progres. şi progresul poate fi obţinut aşa cum prea bine au reuşit să contureze, susţină şi materializeze înaintaşii noştri cu un secol în urmă, prin muncă în echipă, ambiţie şi iniţiativă. Doar astfel, probabil, vom putea continua şi menţine conştiinţa românească 100 de ani mai departe.

 

 

Fulga Dinu, country manager operations Immofinanz România

Centenarul este, cu siguranţă, anul în care m-am gândit mai des ca oricând cât sunt de mândră că sunt româncă. Am fost tot timpul mândră şi, datorită încrederii pe care o am în România şi în români, un popor de oameni minunaţi, nu am putut sta departe de ţară, aşa că am revenit cu drag pe meleagurile natale. Sunt optimistă în ce priveşte viitorul României şi cred din tot sufletul că schimbările în bine se pot face uşor, dacă suntem uniţi. La mulţi ani, România!

 

 

Gheorghe Răcaru, vicepreşedinte Blue Air

România are nevoie de linişte şi stabilitate, asta îi doresc! Avem tot ce ne trebuie, dar lipsa acestor două elemente ne ţine în loc. Îi mai doresc ca românii să fie cu adevărat români şi să se gândească la binele ţării, şi nu la interese personale meschine. Avem o ţară bogată, cu oameni minunaţi, dar nu reuşim să facem ceea ce trebuie din lipsă de linişte pe scena politică.

 

 

Horaţiu Ţepeş, proprietar Bilka Steel

România la 100 de ani este reprezentarea unui popor care a luptat pentru unire, mai apoi pentru demcraţie, urmată de negocierile intrării în UE. Este reprezentarea unui popor pregătit pentru o nouă etapă în care miza va fi dezvoltarea şi menţinerea capitalismului. Milioane de români privesc spre următorii 100 de ani şi îşi doresc o Românie puternică, europeană, democrată şi capitalistă. Acestora le urez La mulţi ani, pentru că oriunde s-ar afla, ei sunt cei care au luptat pentru ceea ce ţara este azi şi va fi şi peste alţi 100 de ani!

 

 

Ioan Mezei, director general Stihl România

România, să fii prosperă prin înţelepciunea, inteligenţa şi hărnicia tuturor românilor! România, să-ţi cucereşti locul în lume pe care îl meriţi!

 

 

Iulian Mangalagiu, CEO Brikston

Asociez sărbătorirea Centenarului Marii Uniri cu aprobarea proiectului autostrăzii A8, ce va lega Ardealul cu Moldova, de care avem mare nevoie. Văd în viitor o Românie în care învăţământul şi cercetarea sunt vârfurile de lance, în care generaţiile ce vor urma aduc optimism şi dinamism şi mai puţine lamentări.

 

 

Mihai Rohan, preşedinte CIROM, Patronatul din Industria Cimentului

Ne dorim o Românie curată, educată, frumoasă şi prosperă, o ţară de care să fim mândri. În business ne dorim o legislaţie cât mai simplă, fără birocraţie, cu reguli clare, predictibilitate şi stabilitate, o administraţie profesionistă, digitalizată, corectă şi fără corupţie.

 

 

Mircea Bulboacă, proprietar CON-A

Îi doresc României pentru următorul secol conducători şi administratori înţelepţi, cinstiţi, oneşti, caractere puternice, vizionari, iubitori de ţară. Poporului român îi doresc mai multă înţelepciune, să ştie să discearnă între bine şi rău, între adevăr şi minciună, între valoare şi non-valoare, între cinstit şi necinstit.
Aşa cum este România, pentru mine este locul cel mai binecuvântat de pe pământ şi nu-l voi părăsi.

 

                                

Radu Enache, acţionar al lanţului hotelier Continental
Cel mai important este să avem unitate naţională, pentru că fără unitate nu putem dezvolta ţara. Îi doresc României să scăpăm de dezbinarea axată pe orgolii (cu referire la politicieni – n. red.), să lăsăm orgoliile deoparte, să ne cunoaştem interesele şi mai ales să recâştigăm încrederea.

 

 

Marius Bîcu, managing partner Unilact Transilvania

Vă doresc să fiţi de 100 de ori mai buni decât sunteţi. Vă doresc să mâncaţi împreună cu familiile voastre o masă pe săptămână cu ingrediente 100% româneşti! Vă doresc să vă întâlniţi cu prieteni mulţi şi buni de 1 Decembrie! Vă doresc să fiţi puternici şi să muncim împreună să recuperăm cei 100 de ani cu care economia noastră a rămas în urmă faţă de Europa de Vest!

 

 

Victor Ciupercă, CEO Amb Holding România şi vicepreşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri (APEV)

Acum 200 de ani, România era fărâmiţată şi condusă de străini, fanarioţii în Moldova şi Muntenia şi Imperiul Habsburgic în Transilvania. Acum 100 de ani România, după un război complicat, devenea mare şi independentă. Astăzi, România e deseori în război cu ea însăşi. Peste 100 ani sper ca România sa fie găsită definitiv de pace. Până la urmă o ţară cu atâta viţă-de-vie trebuie să fie o ţară fericită.

 

 

Constantin Popeci, preşedinte şi acţionar Popeci Utilaj Greu

Mi-ar plăcea ca peste 100 de ani România să fie tot membră a Uniunii Europene. Însă mi-ar plăcea să nu mai fim dezbinaţi ca oameni, să nu se mai ţină cont de faptul că unul este român, celălalt ungur şi altul polonez. Ar trebui să fie mai multă unitate între oameni. De asemenea, mi-ar plăcea să fim recunoscuţi ca popor nu doar pentru creativitate, ci şi pentru inteligenţă. Asta ar fi dorinţa pentru următorii 100 de ani, românii să fie percepuţi ca oameni care gândesc şi creează, care pot fi inventivi.

 

 

Cristian Erbaşu, CEO Construcţii Erbaşu

Îmi doresc ca în următorii ani să reuşim să creăm o ţară în care să-şi dorească să trăiască toţi românii, o ţară în care să‑şi dorească să trăiască toţi oamenii corecţi, competenţi, responsabili şi cu iniţiativă. Pentru asta însă avem foarte mult nevoie de CONSTRUCŢII, iar mulţi din cei care ar trebui să o facă deja nu mai sunt în ţară, ci construiesc şi dezvoltă alte ţări din lume. Sunt optimist, dar de noi depinde totul. Mulţi din afară ne îndrumă, ne dau sfaturi, câteodată ne şi ajută, însă cu adevărat numai noi înşine putem să ne facem acea ţară care să ofere prosperitate pentru toţi cetăţenii ei.

  

 

Gabriel Sicoe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM)

Să considerăm Centenarul Marii Uniri ca o rememorare profundă a istoriei, dar şi ca un punct de plecare în reconcilierea naţională. Mesaj pentru următorii 100 de ani de România? Avem o ţară minunată: să o respectăm, să o iubim, să ne mândrim cu ea şi să o predăm generaţiilor viitoare. VREAU O ŢARĂ CA ACASĂ!
La mulţi, mulţi ani, România!

 

 

Geo Mărgescu, CEO şi fondator Forte Partners

Peste încă 100 de ani vom avea clădirile şi economia pe care le construim acum. De aceea mă lupt pentru generaţia copiilor mei şi cred că totul se rezumă la a face cât poţi de bine şi cu maximă responsabilitate ce ai tu de făcut. şi România va creşte.

 

 

Mindaugas Valuckas, country manager Hanner România

Ca investitor străin, am văzut evoluţii extraordinare în ultimii 10 ani, pe care poate că românii nu le percep întocmai. Vă urez să lăsaţi oamenii deosebiţi pe care îi aveţi în ţară, căci am întâlnit mulţi, să ocupe poziţii de lider. Aveţi resursa umană şi poziţionarea necesare pentru a vă atinge potenţialul maxim. Tot ce trebuie este ca oamenii valoroşi să nu mai stea pe margine.

 

 

Ion Sturza, acţionar Fribourg Development, fost premier al Rep. Moldova

Îmi doresc ca România să se schimbe la faţă. Dintr-o destinaţie exotică, neconvenţională şi puţin în afara lumii civilizate, încă dominată de „moaşte sfinte” în una dinamică, tânără şi digitală. Ar fi o aroganţă să prezicem viitorul, trebuie să-l edificăm. Trecutul nostru glorios este doar o platformă pentru a ne construi viitorul. Nu putem miza doar pe norocul istoric.

 

 

Ionuţ Lupu, director executiv EIT Forum Auto, importator Volvo Cars

Să învăţăm din greşelile economice ale primilor 100 de ani pentru că avem o responsabilitate pentru generaţiile care vor urma, într-o ţară cu mobilitatea încă redusă faţă de restul Europei, în care electrificarea şi autonomia autoturismelor vor fi din ce în ce mai accentuate.

 

 

Marian Roman, managing director al CA Immo România

Îi doresc României să îşi atingă obiectivele stabilite acum 100 de ani şi să devină locul unde cetăţenii ei să îşi dorească să trăiască. Pentru asta, fiecare dintre noi trebuie să îşi înţeleagă şi să îşi îndeplinească rolul său în societate. 

 

 

Bogdan Apahidean, director general LeasePlan România

La şi mai mulţi ani, România! Ne dorim o ţară cu care să ne mândrim şi în care generaţiile viitoare să-şi găsească echilibrul!

 

 

Dragoş Gavriluţă, director de proiect al fabricii de bioetanol construită de Clariant la Podari, Dolj

La acest moment aniversar, îi doresc României să îşi realizeze pe deplin potenţialul uriaş de care dispune şi să devină un model european de stabilitate şi prosperitate, cu un cadru legislativ coerent şi predictibil care să stimuleze ambiţia, iniţiativa şi spiritul comunitar al tuturor cetăţenilor ei.

 

 

Simona Cocoş, director general Zentiva

Cu ocazia sărbătorii a 100 de ani, îi doresc României şi românilor să îşi aprecieze ADN-ul, „rădăcinile”,  să îşi valorizeze tradiţia, bătrânii (părinţii şi bunicii) care ne pot împărtăşi înţelepciunea lor. Îmi doresc o Românie în care să pregătim un viitor frumos pentru copiii noştri.
Îmi doresc ca românii să fie mai educaţi, mai sănătoşi, muncitori şi cinstiţi. Ca oamenii să păstreze valorile pentru care suntem apreciaţi: ospitalitatea, umorul, inteligenţa. O Românie curată şi care are grijă de frumuseţile naturale ale acestor meleaguri.

 

 

Dragoş Damian, CEO Terapia

Nu există multe ţări şi popoare în lume care să se mândrească cu o istorie statală de 100 de ani. şi nici să fi fost situate la răscrucea a trei mari imperii, de unde să poată culege pe parcursul generaţiilor experienţe extraordinare. Sau care să fi cotit în 100 de ani de la un regim democratic la unul totalitar şi apoi din nou la unul democratic fără să-şi piardă unitatea. Sau care să fie aşa de răbdătoare, tolerante, prietenoase, creative, curioase şi curajoase. La 100 de ani de România, îi urez să-şi continue aventura începută în 1918 în căutarea fericirii. şi reamintesc, ca la fiecare 1 Decembrie, că cel mai durabil act de patriotism este a cumpăra „fabricat în România”.

 

 

Ilie Echim, farmacist, fondatorul lanţului de farmacii Farmacia Ardealul din Piatra-Neamţ

Îmi doresc să avem cât mai repede, nu în viitorii 100 de ani, oameni de stat cu viziune care să vadă priorităţile României. Ţara asta merită ceva mai bun, la fel şi noi ca naţie. şi într-o familie sunt priorităţi, oare de ce ţara noastră să nu aibă priorităţi? Dacă o să ştim să luăm lucrurile importante să le rezolvăm, o s-o ducem mai bine.

 

 

Dan Drăghici, general manager al clinicilor dentare Drăghici Dental & Junior Family Dental Center

La 100 de ani de Românie modernă, cel mai mult îmi doresc o creştere economică sustenabilă a ţării şi o viaţă mai uşoară în antreprenoriat. Noi, antreprenorii, nu cerem nici abolirea taxelor şi nici să dispară contractul social cu statul, aşa cum funcţionează el acum. Ne dorim însă predictibilitate şi un cadru care să ne permită să generăm prosperitate pentru cât mai mulţi dintre români prin afacerile noastre. Mândria de a fi român trebuie transferată din zona de lozincă în acţiune şi mai mult pragmatism. La Mulţi Ani, România, cu speranţa că vom avea oportunitatea de a clădi o societate care să ne permită să fim pensionari fericiţi după o viaţă de antreprenoriat!

 

 

Luca Militello, CEO Grupul Monza România

România merită, înainte de toate, români sănătoşi. Iar sănătatea credem cu tărie că ar trebui să fie o misiune pentru următorii ani, astfel încât să fim capabili să ne punem în aplicare fiecare vis ambiţios de prosperitate.
Noi suntem aici încă din 2012, crezând de la bun început că românii merită să aibă un spital în care profesioniştii să lucreze în deplină siguranţă. Suntem aici ca să rămânem – vrem să continuăm să tratăm cât mai bine pacientul şi să îi oferim acces la ceea ce altădată părea că se poate face doar afară. La mulţi ani, România! La multi ani sănătoşi, dragi români!

 

 

Mihai Marcu, preşedinte & CEO MedLife

În 100 de ani, lumea a devenit mai mică. În loc de o săptămână, facem trei ore până la Londra. În loc de două luni, facem 22 de ore până în Japonia. Dacă înţelegem acest lucru mai repede decât alte ţări, vom deveni mai mult decât un punct pe harta lumii.

 

 

Eugen Banciu, preşedinte grupul DONA

Într-o perioadă confuză, e necesar să reconstruim încrederea în ţara noastră, să ne concentrăm pe ce este bun şi valoros şi să continuăm dezvoltarea în această direcţie. Românilor le doresc să nu îşi piardă încrederea şi, mai presus de toate, să fie sănătoşi.

 

 

Fady Chreih, CEO Regina Maria

Mulţi ani, pentru România! Cred în fiecare dintre noi, în idealuri comune şi într-o identitate naţională care porneşte de la valori, de la respectul pentru fiecare gest şi responsabilitatea pentru cele mai mărunte lucruri.

 

 

Anca Vlad, preşedinta grupului Catena - Fildas

Îi doresc ţării mele să depăşească toate barierele care stau în calea afirmării sale ca naţiune europeană de clasă, cu cultura sa şi oamenii săi valoroşi în toate domeniile. România are ca ambasadori milioanele de români care muncesc cu sârg în toată lumea. Doresc poporului nostru să-şi strângă rândurile şi să-şi afirme forţa şi inteligenţa şi în lume şi aici, în ţară. Doresc clasei politice să înţeleagă valoarea celor ale căror destine le conduc, să-i respecte aşa cum merită şi să facă efortul de a depăşi barierele de comunicare din interior pentru a se concentra pe găsirea soluţiilor şi comunicarea spre exterior. La mulţi ani România, preţios nestemat al Europei!

 

 

Paul Negoiţă, manager lanţul de farmacii Iris Pharm din Buzău

Mi-aş dori o Românie lucidă, harnică, educată, normală. Suntem europeni, nu aş putea să admit că putem decădea de la statutul pe care l-am dobândit în urma unor eforturi istorice. În mod clar România trebuie să rămână în Europa să poată să existe.

 

 

Alexandru Reff, country managing partner Deloitte România

Aş ura României să fie condusă de elite la fel de competente, oneste, credincioase şi iubitoare de ţară precum cele care au construit România Mare.

 

 

Gilda Lazăr, director Corporate Affairs & Communications, JTI România, Moldova şi Bulgaria

Suntem o ţară încă tânără, care în doar 100 de ani a trecut prin multe: două războaie mondiale, o jumătate de secol de comunism, o revoluţie şi o perioadă tumultuoasă de tranziţie, în care am reuşit să ne integrăm în structurile europene şi euroatlantice. Cei 100 de ani au venit cu nume mari ca Henri Coandă sau Eugene Ionesco, prin care am rămas sincronizaţi cu lumea, dar şi cu rezistenţa bunicilor şi părinţilor, cu propriile noastre  bucurii, împliniri şi nerăbdări. Urez tuturor celor care iubim România tăria de a construi pentru noi şi copiii noştri o ţară în care să vrem să trăim şi să rămânem!

 

 

Andrei Goşu, managing partner Ascendis

La mulţi bani alocaţi educaţiei, România! La mulţi ani în UE, România!

 

 

Dr. Lavinia Raşcă, profesor de strategie şi antreprenoriat la ASEBUSS şi director general EXEC-EDU

Îi urez României un viitor atât de bun încât oamenii aflaţi acum în afara graniţelor să găsească motivaţia de a se întoarce în ţară, contribuind prin experienţa pe care au dobândit-o la creşterea bunăstării poporului. şi le urez românilor să îşi redescopere bucuria de a învăţa, pentru că doar prin educaţie pot fi competitivi.

 

 

Cristian Nacu, Sr. Country Officer, International Finance Corporation – Banca Mondială, România & Moldova

Sper să reuşească să unească cele mai strălucite minţi ale României pentru a rezolva toate problemele rămase şi mai ales pentru a face o strategie de dezvoltare pe măsura potenţialului.

 

 

Cosmina Coman, managing director Learning Pro

România, îţi doresc să devii conştientă de puterea ta, să te iubeşti şi să îţi reverşi bucuria darului de a fi poporului tău care te iubeşte prin vorbă, prin faptă sau prin gând! La mulţi ani, împreună şi îţi mulţumesc pentru trăirea de a fi româncă!

 

 

Rudolf Fedorovici, managing partner Advice Executive Search

Ţările sunt doar constructe abstracte şi artificiale. România nu există. Ceea ce există şi ceea ce contează este naţiunea română. României îi urez o naţiune unită în visul şi în mândria de a avea un viitor românesc. 

 

 

Silviu Manolescu, managing partner BDO

României îi urez să crească mare, iar nouă să realizăm că asta depinde doar de noi.

 

 

Ion Nestor, partener coordonator Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP)

La ceas aniversar, doresc ţării mele ca, la 100 de ani de la naştere să‑şi regăsească în mod miraculos entuziasmul de început şi, după multe decenii de zbucium şi dezorientare, să reuşească în sfârşit să-şi ocupe locul potrivit pe harta Europei şi a lumii.

 

 

Raul Ciurtin, acţionar Prefera Foods

Unire! O viaţă mai bună în România! Să se întoarcă românii înapoi acasă!

 

 

Radu Crăciun, director general BCR Pensii şi preşedinte al Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat

România unită nu este un dat. Ea trebuie consolidată în fiecare zi prin strategiile de dezvoltare şi de interconectare economică şi socială a marilor provincii istorice. Din păcate, de ani buni de zile, se ignoră total amplificarea fracturării economice a României, apărută pe aliniamentele Carpaţilor. Îi doresc României ca, printr-o schimbare totală a paradigmei de guvernare tradiţionale, peste 10 ani să sărbătorească reunirea economică a provinciilor istorice şi întoarcerea diasporei la locurile de baştină.

 

 

Cosmin Ghiţă, director general Nuclearelectrica

Când ne gândim la viitorul României, pornim de la realitatea curentă, ne construim viziunea şi apoi o concretizăm în fapte. Concret, cuantificabil cum am vrea să arate ţara noastră peste 10, 20, 100 de ani. Este important să ne gândim la capacităţile şi resursele pe care le avem înainte de a începe planificarea viitorului şi cred că România are disponibilităţi imense pe care le poate valorifica în mod eficient şi vorbesc aici inclusiv despre potenţialul uman, despre talent şi cunoştinţe, pe care vrem să le menţinem în ţară. Din procesul nostru de creştere ca popor nu pot lipsi stabilitatea, educaţia, valorizarea talentelor şi a performanţei indiferent de domeniu, inovaţia tehnologică şi dezvoltarea ştiinţifică.

 

 

Dan Paul, preşedinte Asociaţia Brokerilor de pe Piaţa de Capital

Dorim ca în următorii 100 de ani România să îşi pună în valoare adevăratul potenţial creativ pe care îl deţine, cu efecte pozitive asupra dezvoltării economice, sociale şi culturale, precum şi asupra imaginii ei în lume. Ne aşteptăm ca tânăra generaţie, prin spiritul ei inovator, să facă din România un paradis antreprenorial, care să conducă la creşterea semnificativă a capitalului autohton şi la listarea lui la bursa de valori, astfel încât bursa română să capete o importanţă regională.şi nu în ultimul rând, România are nevoie în următorii 100 de ani de politicieni cu viziune şi patriotism, capabili să susţină o adevărată economie de piaţă şi reinstaurarea meritocraţiei în toate domeniile, demni de înaintaşii lor care au realizat Marea Unire de la 1918. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

 

 

Adrian Tanase, director general BVB

Îmi doresc ca în România să existe o societate mult mai conectată la realităţile sociale, economice şi politice ce ne înconjoară atât la nivel local, cât şi la nivel global, iar bursa şi investiţia la bursă pot juca un rol important pentru realizarea unui nivel mai ridicat de conştientizare a acestor realităţi în rândul populaţiei.

 

 

Daniel Guzu, proprietar Duraziv şi Domeniile Panciu

Urez României să ajungă la momentul când oamenii ei, în urma acţiunilor lor, vor rămâne cu capul în faţa oricui şi vor deveni conştienţi de măreţia poporului român.

 

 

Feliciu Paraschiv, proprietar Paco Supermarket

Dacă închid ochii şi privesc în viitor, văd peste 100 de ani o Românie mare şi puternică, integrată într-un context mondial total diferit. Cu o reţea hidrografică de invidiat şi un relief plin de bogăţii, dorit mii de ani de popoarele expansive, am reuşit să rezistăm puţin ciuntiţi de-a lungul timpului, păstrându-se totuşi neamul adunat laolaltă. Vom răzbi şi peste ani aşa cum am reuşit până acum. Ce mi-aş dori pentru viitorul României? O ţară puternică şi autonomă financiar şi energetic, cu oameni drepţi şi iubitori de neam, un pol al inteligenţei mondiale informatice şi o oază de linişte pentru cei ce trăiesc în ea. Terfeliţi şi călcaţi în picioare am fost şi vom mai fi, dar de fiecare dată ne-am ridicat şi ne vom ridica din nou. E impresionant cât poate un popor să suporte, dar fiecare dintre noi speră că va veni vremea când lucrurile vor intra pe făgaşul normal. Următorii 100 de ani, copiii noştri şi copiii copiilor noştri vor culege rodul deciziilor noastre de astăzi. Ar trebui să ne culcăm şi să ne trezim în fiecare zi cu asta în gând.
 

 

 

Ramona Jurubiţă, country managing partner KPMG

KPMG doreşte pentru România prosperitate prin inovaţie şi antreprenoriat, încurajarea accesului la educaţie ca element strategic pentru viitor, stabilitate pentru stimularea investiţiilor şi bunăstarea fiecăruia dintre noi în ţara pe care o iubim. Urăm României ca în următorii ani să vedem investiţii în oameni şi în mediul care ne înconjoară, astfel încât să lăsăm o moştenire cu care să se mândrească generaţiile viitoare.

 

 

Andrei Pitiş, VP Engineering Fitbit

Îi doresc României să îşi definească identitatea prin autenticitate, veselie, inovaţie şi tehnologie - şi să îşi câştige un loc în Europa care să nu se definească doar prin mărimea PIB-ului.

 

 

Cristian Ignat, fondator Canopy

România, investeşte în viitorul tău! Încurajează-ţi copiii să crească frumos, oferă-le condiţii să inoveze, susţine-i să fie creativi, să aibă încredere în ei şi în puterile lor. Oferă-le motive să fie mândri că sunt români!

 

 

Gregoire Vigroux, Vice-President Europe, Marketing and Corporate Communications, TELUS International

Piaţa muncii din România va avea nevoie de un milion de salariaţi noi până în 2021 pentru a susţine creşterea economică, conform unui studiu comandat de Coaliţia pentru Dezvoltarea României. Mai mult decât atât, aproape 81% din companii au dificultăţi în a ocupa poziţiile vacante, potrivit „Manpower Talent Shortage Survery 2018”. Ţara noastră este deja pe locul doi în lume în ceea ce priveşte ponderea angajatorilor care se confruntă cu deficitul de personal calificat.  Fiind o companie de outsourcing cu 1.500 de angajaţi în România, suntem puternic impactaţi de acest aspect. Observăm că durează mai mult decât înainte să găsim candidaţii potriviţi, iar tinerii optează în număr din ce în ce mai mare pentru joburile din străinătate. De aceea, cea mai mare dorinţă a noastră pentru 2019 şi anii următori este să ne putem continua creşterea constantă în România, găsind candidaţi valoroşi pe piaţa forţei de muncă.

  

 

Teodor Blidăruş, preşedinte ANIS & CEO FintechOS

La mulţi ani, România! Dacă în primii tăi 100 de ani ai oscilat între curaj şi ezitare, inovaţie şi subdezvoltare, consistenţă şi intermitenţă, îţi urez ca de azi înainte să fii mai hotărâtă, mai performantă şi să îmbrăţişezi inovaţia. Ai şansa să te alături clubului select al ţărilor inovatoare, prin asumarea politicilor digitale, de a include tehnologia pe toate palierele: economic, social, administrativ.

 

 

Ovidiu şandor, proprietar Mulberry Development

Îi doresc României să aibă curajul de a se afirma la adevărata ei valoare. Iar tinerilor români să fie curioşi şi lipsiţi de orice complexe, să aibă dorinţa de a învăţa, de a experimenta şi de a fi mereu cu un pas în faţă.

 

 

Ana Călugăru, PR Manager eJobs Group

În primii 100 de ani, România a crescut strategic uneori, întâmplător alteori; liniar în unele perioade, sinusoidal în altele. şi fiecare dintre noi am crescut, prin forţe proprii, aşa cum am înţeles că e mai bine. În primul rând, pentru noi. Ce îi doresc României în următorii ani este să crească mai responsabil. Să crească pentru că are pregătirea şi educaţia care legitimează creşterea, nu pentru că am făcut hei-rup-uri sau pentru că am avut noroc.
Să crească prin oameni care cresc alţi oameni, la rândul lor, care educă profesionişti, specialişti. Prin oameni care şlefuiesc talente şi au viziune.
La mulţi ani României următorilor 100 de ani!

 

 

Ioan Nani, Antibiotice Iaşi

În anul aniversării a 100 de ani de unitate a românilor şi afirmării identităţii noastre naţionale, trebuie să ne amintim că nu există datorie mai sfântă decât iubirea de neam, de ţară şi respectul faţă de trecutul ei. Suntem mândri că am ajuns să fim contemporani cu un astfel de moment care presupune reafirmarea valorilor noastre autentice, româneşti.
Numai împreună, uniţi şi solidari, putem ţine vii conştiinţa şi valorile româneşti!
La mulţi ani, România!

 

 

Mihai Boldijar, director general Robert Bosch SRL şi reprezentantul Grupului Bosch în România

Le doresc românilor de pretutindeni să redescopere şi să trăiască în următorii 100 de ani numai prin valori spirituale şi morale, să demonstreze întotdeauna că pot să ridice calitatea morală la rang de virtute. La mulţi ani, români, la mulţi ani, România!

 

 

Răzvan Iorgu, managing director CBRE

Îi doresc României din următorii 100 de ani mai mult curaj! Îi doresc români curajoşi şi instruiţi, români cu spirit antreprenorial autentic, manageri buni şi puternici, capabili să conducă şi să inspire oamenii din companiile lor, administraţia publică sau propriile afaceri. Dacă se poate, chiar de mâine!

 

 

Dana Constantinescu, general manager GSK Romania

Celebrarea centenarului reprezintă un moment al românilor de pretutindeni, un prilej de introspecţie pentru fiecare dintre noi, dar mai ales, o bună ocazie de a ne gândi în primul rând la unitate, la valorile pe care le împărtăşim, la promisiunile pe care le facem pentru următorii 100 de ani.

 

 

Brent Valmar, director general Porsche România

100 de ani de istorie sunt un prilej de a privi în viitor spre următoarele decade. Sunt mândru că în aceşti 100 de ani se înscrie şi contribuţia noastră la economia României şi îmi doresc ca această ţară să devină o putere în Europa, pe măsura talentului, resurselor şi potenţialului românilor. România merită un loc de frunte între jucătorii europeni, îi urez să ajungă acolo cât mai rapid, construind riguros şi atent ceea ce are nevoie în economie, societate, educaţie şi în toate domeniile care definesc o naţie.

 

 

Mirela Iordan, country manager Pfizer

La 100 de ani de la Marea Unire, compania Pfizer România îşi reafirmă angajamentul de a promova sănătatea şi bunăstarea românilor, într-un parteneriat şi dialog continuu cu toţi actorii sistemului de sănătate. Vom continua să ne aducem contribuţia la dezvoltarea economică sustenanbilă, atât prin investiţiile directe, cât şi prin promovarea unui mediu competitiv de afaceri, care să recunoască şi să susţină cercetarea, dezvoltarea şi inovaţia. România, La mulţi ani cu sănătate!

 

 

Dana Ababei, preşedinte ANEVAR

Cred cu tărie că 1 decembrie este un moment ce trebuie marcat de fiecare dintre noi, dar nu în singurătate, în spatele telefoanelor sau laptopurilor, ci dând mână cu mână cu colegii noştri, cu prietenii noştri din viaţa reală, cu vecinii noştri, cu toate persoanele existente în viaţa noastră, fiind un moment de răscruce: să ne gândim ce putem noi face astfel încât cei ce vor fi aici peste 100 de ani să fie mândri de noi, aşa cum suntem noi azi de strămoşii noştri!

 

 

Lucian Isac, director general Estinvest

Îmi doresc pentru România următorilor 100 de ani să fim implicaţi, determinaţi, educaţi, să respectăm şi să păstrăm valorile democraţiei. Vom reuşi împreună să fim o Românie puternică, să ne dezvoltăm şi să atragem investiţii atât de importante pentru viitorul nostru şi al generaţiilor următoare. Privesc încrezător spre viitor şi sper că educaţia financiara să ne ajute să ne dezvoltăm, iar românii să investească pe piaţa de capital pentru împlinirea ţelurilor propuse.

Aşa cum noi admirăm realizările generaţiilor trecute sper să fim vrednici de stimă celor viitoare. Dorim ţării noastre să poată fi mândră de cetăţenii ei, de curajul şi cinstea lor.

 

 

Costi Teleman, fondator IntelligentBee

Îi urez României o deschidere mai mare spre mediul privat. Ultima jumătate a celor 100 de ani care au trecut a fost marcată de un management defectuos, care a avut alte obiective, mai puţin: valoare către "acţionari". De aceea ii mai doresc "organizaţiei" Romania să-şi îmbunătăţească strategia de management, să adopte şi să urmărească obiective şi criterii de performanţă. Asta ar duce la o eficienţă mai mare in "organizaţie", la o retenţie mai mare şi la rezultate infinit mai bune de care ar beneficia toţi "acţionarii" - adică toţi românii. Mă consider şi eu un "acţionar", adică votant :)

 

 

Oana Pascu, fondator Complice.ro

Mi-aş dori că România să poată fi descrisă drept ţară în care poţi trăi experienţe frumoase memorabile. Atât de către cei care o vizitează, dar şi de către poporul român. Pentru asta, avem nevoie de educaţie, de infrastructură, de cultură, dar şi de imaginaţie şi un mod de gândire orientat către crearea de experienţe memorabile în tot ce facem. Întocmai ca paradigma în care funcţionează multe companii orientate către ceea ce numim "customer experience", aş dori României ca întrega ţară să îşi asume acest mod de gândire, care asigură succes şi dezvoltare economică, dar şi un trai bun al populaţiei.

 

 

Anca Leibovici, director vânzări EduClass.ro

Doresc României linişte. Să evite conflictele interne şi internaţionale care provoacă instabilitate şi lipsă de predictibilitate, astfel încât să se poată ocupa de dezvoltare şi crearea unei culturi sociale bazate pe valori. Este important să asigurăm un cadru propice pentru creşterea copiilor, pentru educaţie timpurie, pentru încurajarea iniţiativei, creativităţii şi spiritului antreprenorial. Doresc României ca la nivel de societate să exersăm mai mult responsabilitatea şi cooperarea, atât la nivel personal, cât şi la nivelul politicilor de stat şi externe.

 

 

Simion Tihon, broker la Prime Transaction


La un veac de la Marea Unire, încă e dificil de zis că suntem într-adevăr uniţi. Sută de ani ne-a trecut prin multe. Aproape jumătate din toată această perioadă a fost una de grea încercare, iar asta să spunem că ar justifica doar parţial modul în care ne pedepsim din păcate ţara prin vorbe şi alteori prin fapte. Sacrificiile din această sută de ani, încercările prin care a trecut România prin schimbarea a trei forme de guvernământ, din care una a lăsat urme adânci, sper să reprezinte sursa de a găsi puterea să fim uniţi într-un proiect comun astfel încât peste încă o sută de ani “român” să fie un adjectiv sinonim binelui şi frumosului.

În ceea ce priveşte piaţa de capital şi bursa autohtonă, primul pas ar fi să readucem acest domeniu publicului măcar la nivelul la care era în perioada interbelică, perioada în care valoarea tranzacţiilor avea o pondere mai mare în PIB decât acum. Mă gândeam acum… cum va arată indicele BET peste o sută de ani? Va mai fi, nu va mai fi? Iar dacă va fi, câte companii din prezent au şanse să fie şi peste o sută de ani în BET? Răspunsul la această întrebare se poate consitui într-un bun portofoliu de investiţii, chiar dacă obiectivul investiţional are un orizont mai mic.

 

 

Andreea Pipernea, director general NN Pensii

Îmi doresc ca România următorilor 100 de ani să fie o ţară de care tinerii sunt mândri şi în care îşi doresc să rămână, în care bătrânii trăiesc decent şi se pot bucura de viaţă când nu mai sunt în activitate. O ţară care îşi foloseşte înţelept resursele şi valorile. Viitorul aş vrea să însemne o Românie propulsată de antreprenori şi de clasa mijlocie, care trebuie să devină mai numeroasă şi mai prosperă. La mulţi ani buni, România!

 

 

Daniel Boaje, CEO McDonald’s România

România la 100 de ani continuă să-şi cristalizeze vocea şi identitatea. Pentru următorii ani, ne doresc nouă românilor putere şi curaj să provocăm schimbări în bine, determinare şi perseverenţă în păstrarea idealurilor şi mai multă răbdare şi empatie îndreptate către cei din jur. La mulţi ani, România!

 

 

Liviu Tudor, preşedintele şi fondatorul companiei Genesis Property

În următorii 100 de ani, România trebuie să se focuseze pe o dezvoltare sustenabilă. România trebuie să devină o ţara ai căror oameni îşi iau destinele în mână şi care au ambiţia de a transformă economia ţării într-o economie vibrantă, puternică şi sustenabilă. O economie bogată înseamnă oportunităti egale pentru toţi, locuri de muncă suficienţe şi preţuri accesibile tuturor. Probabil că în 100 de ani, majoritatea muncilor vor fi întreprinse de roboţi şi inteligenţă artificială. Acest lucru nu trebuie să ne sperie, ba mai mult, integrând tehnologia cu ingeniozitatea umană, putem obţine rezultate extraordinare. Preluând mare parte din taskurile noastre zilnice, acest lucru ne va permite să ne concentrăm mai mult pe îmbunătăţirea calităţii vieţii şi protejarea celui mai important lucru – planeta pe care trăim, resursele acesteia, calitatea aerului şi a apei.

 

 

Alin Tapalagă, director general Porsche Inter Auto

Un brand este puternic pentru că are imagine şi identitate proprie. Acelaşi lucru trebuie să facem şi cu România. 

 

 

Dimitris Raptis, Deputy CEO & CIO, Globalworth

Dragă România, aminteşte-ţi mereu de rădăcinile tale şi priveşte cu mult curaj şi viziune spre următorii 100 de ani. Îţi doresc să continui să te dezvolţi şi să rămâi pe panta ascendentă pe care te afli acum. La mulţi ani!

 

 

Mihai Boldijar, director general Robert Bosch SRL şi reprezentantul Grupului Bosch în România

Le doresc românilor de pretutindeni să redescopere şi să trăiască în următorii 100 de ani numai prin valori spirituale şi morale, să demonstreze întotdeauna că pot să ridice calitatea morală la rang de virtute. La mulţi ani, români, la mulţi ani, România!

 

 

Dan Grigore, director general Auto Cobălcescu

La mulţi ani, România! Am încredere în fiecare dintre noi că vom face ceea ce este cel mai bine pentru ţara noastră, că vom fi demni, corecţi, optimişti, vom continua să învăţam, să împărtăşim şi să ne bucurăm; şi să nu uităm de potenţialul fiecăruia dintre noi şi al nostru că şi naţiune!

 

 

Ioan Deac, director general, Compa Sibiu

Nu pot să vă spun cum văd eu România peste 100 de ani dar pot să vă spun cum aş vrea să fie ţara mea peste 100 de ani. Mi-aş dori ca România să fie o ţară prosperă unde copiii copiilor noştri şi nepoţii lor să trăiască fericiţi şi mândri că sunt români. Mi-aş dori ca, peste 100 de ani, cetăţenii lumii să găsească în România ceea ce noi românii găsim azi în ţările civilizate din Europa şi din restul lumii. La Mulţi Ani, România!