Veşti bune pentru cei care vor să-şi cumpere o locuinţă: Cel mai nou proiect care reglementeză legea privind calitatea în construcţii

Autor: Alexandru Nanu 02.12.2018

Joi, 29 noiembrie 2018, a fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.10/1995 privind calitatea în construcţii care va regelementa piaţa de construcţii pentru cei care vor să-şi cumpere o locuinţă nouă.

Proiectul de act normativ numărul B663/2018, depus la Senat pe 29 noiembrie, pentru modificarea şi completarea Legii nr.10/1995 privind calitatea în construcţii, prevede introducerea unor noi litere la articolele 5, 22, 27, 36.

În prezentul proiect de act normative este stipulată introducerea la art. 5 - Pentru obţinerea unor construcţii de calitate corespunzătoare sunt obligatorii realizarea şi menţinerea, pe întreaga durată de existenţă a construcţiilor, a următoarelor cerinţe:

Introducerea literei h care va avea următorul conţinut: h) branşamente adecvate şi definitive la reţelele de utilităţi: apă, canalizare, energie electrică, gaze naturale, energie termică, după caz.

La capitolul III al obligaţiilor şi răspunderilor investitorilor va fi completat articolul 22 cu litera i care va avea următorul conţinut: i) să nu permită locuirea înainte de semnarea procesului verbal de recepţie a construcţiilor la terminarea lucărilor.

Pentru ca această propunre de act normative să intre în vigoare este necesar să fie adoptată de Parlament şi să fie promulgată de şeful statului, ca apoi să die publicată în Monitorul Oficial.