BREAKING: A murit Josep Lluis Nunez, preşedintele care i-a adus pe Hagi şi Popescu la FC Barcelona

Ziarul Financiar 03.12.2018

Fostul preşedinte al clubului FC Barcelona, Josep Lluis Nunez, a decedat luni, la vârsta de 87 de ani, informează Marca. Josep Lluis Nunez a condus clubul catalan timp de 22 de ani. El a fost cel care i-a adus pe Camp Nou pe Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu.

În mandatul lui Josep Lluis Nunez, care a condus clubulul în 1978 şi 2000, FC Barcelona a cucerit primul trofeu al Ligii Campionilor din istoria echipei, în 1992. Nunez era la cârmă şi în 1986, când Steaua a învins Barcelona în finala Cupei Campionilor de la Sevilla. Hagi a evoluat la Barcelona între 1994 şi 1996, iar Popescu între 1995 şi 1997. Al doilea a fost şi căpitanul echipei.

Josep Lluis Nunez a adus pe Camp Nou jucători care au intrat în istoria fotbalului mondial: Diego Maradona, Ronaldo Nazario, Rivaldo, Michael Laudrup sau Ronald Koeman. De asemenea, el a fost cel care a decis să se investească sume uriaşe în Academia La Masia, locul în care au făcut primii paşi în fotbal Guardiola, Messi, Xavi sau Iniesta.

Clubul Real Madrid a emis un comunicat după moartea lui Josep Lluis Nunez: "Clubul nostru îşi exprimă condoleanţele după dispariţia lui Jose Lluis Nunes, cel care a fost preşedintele FC Barcelona în perioada 1978 - 2000."