Directorul Metrorex, Dumitru Şodolescu: Nu cred că va mai avea loc o grevă generală la metrou

Autor: Nicolae Oprea 04.12.2018

Directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu crede că va mai avea loc o grevă generală, iar marţi, la ora 14.00, va avea loc o nouă rundă de negocieri cu sindicaliştii de la metrou.

„Nu cred că va mai fi o grevă la metrou, azi avem o nouă rundă de negocieri, la ora 14:00. Cifrele în ceea ce priveşte procentele de creşteri salariale sunt confidenţiale”, a declarat, marţi, directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu.

Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM), condusă de Ion Rădoi, a declanşat, în luna noiembrie, o grevă de avertisment, ameninţând ulterior că va fi declanşată şi o grevă generală, care nu a mai avut loc.

Sindicaliştii au solicitat, iniţial, majorări salariale chiar şi de până la 40%, iar negocierile au loc în continuare pentru un procent de aproximativ 20%.

De asemenea, a mai avut loc luni o întâlnire între reprezentanţii administraţiei şi cei ai sindicatului de la metrou, care a durat 2 – 3 minute, în condiţiile în care preşedintele Iohannis nu a semnat schimbarea conducerii Ministerului Transporturilor.

„Astăzi (luni, n.r.) a avut loc o întâlnire, pentru că nu o putem numi rundă de negocieri, a durat două - trei minute. Ni s-a spus că preşedintele Iohannis trebuie să semneze demisia ministerului Şova şi trebuie să vină altcineva. Noi am cedat destul, ne-am dus la jumătate din suma solicitată, şi credeam că ne înţelegem cumva, mai ales că bugetul permite, ne încadrăm în buget. Consiliul de Administraţie a acceptat să negocieze în limita bugetului, dar nu doreşte ministrul Şova. Ne împing spre grevă”, a declarat pentru MEDIAFAX Ion Rădoi, liderul sindicatului de la metrou.

„În continuare ne calculăm paşii, nu ştim când şi cum se întâmplă, dar nu mai suntem dispuşi să aşteptăm”, a spus Rădoi.