Lovitură de teatru: Volkswagen renunţă definitiv la motoarele diesel şi pe benzină şi trece pe electrice. Data la care se va face trecerea

Autori: Dorin Oancea , Mediafax 23.12.2018

Fabricantul german de automobile Volkswagen va dezvolta ultima generaţie de vehicule echipate cu motoare cu combustie internă în 2026, urmând să treacă exclusiv pe fabricarea de maşini electrice, a anunţat strategul şef al companiei, citat de Reuters.

Volkswagen face o mutare strategică de anvergură spre vehiculele electrice, ca urmare a scandalului emisiilor din 2015, în urma căruia a plătit amenzi de peste 27 de miliarde de euro.

"În anul 2026 vom fabrica ultimul produs bazat pe un motor cu combustie", a declarat Michael Jost la conferinţa de la o conferinţă organziată de Handelsblatt, la sediul Volkswagen din Wolfsburg, Germania.

Un purtator de cuvant al companiei a confirmat ca remarcile lui Jost au insemnat ca VW, cea mai bine vândută marcă din Europa şi din China se va concentra pe maşini electrice.

VW va continua să-şi adapteze autovehiculele pe benzină şi diesel pentru a respecta standardele de mediu pe durata de viaţă a acestor vehicule, dar producătorul german de maşini este acum angajat să ia măsuri radicale pentru a opri încălzirea globală, a spus Jost.