Grupul olandez ING îşi schimbă CFO-ul după ce fostul director financiar a fost implicat într-un scandal de spălare de bani

Autor: Alex Ciutacu 05.12.2018

Grupul olandez ING îl promovează pe Tanate Phutrakul în funcţia de director financiar pentru a-I prelua atribuţiile lui Koos Timmermans, după demisia acestuia de la începutul toamnei, potrivit MarketWatch.

Schimbarea la nivel de management vine după ce banca olandeză a acceptat în luna septembrie să plătească penalizări în valoare de 775 de milioane de euro într-o înţelegere cu procurorii olandezi, pentru că nu ar fi reuşit să aplice mai strict reglementările anti-spălare a banilor.

Phutrakul va prelua funcţia de CFO de la TImmermans în data de 7 februarie 2019 – la o zi după ce compania va prezenta rezultatele pentru T4 şi pentru întreg anul.

Consiliul de supraveghere al băncii îl va numi pe Phutrakul membru al board-ului executiv ING Group în cadrul întâlnirii anuale a companiei din aprilie 2019.

Numirea acestuia în funcţia de CFO a fost aprobată deja de Banca Centrală Europeană, transmite ING.

Phutrakul a ocupat până acum funcţia de controlor financiar în cadrul grupului, încă de la data de 1 octombrie. Înainte de asta, Phutrakul a fost CFO al ING Belgia încă din ianuarie 2015.