Patronii de restaurante cer guvernului să reglementeze bacşişul: Ar fi un avantaj pentru toată lumea

Autor: Răzvan Botea 06.12.2018

În oraşele mari din România, 48% din veniturile unui restaurant se realizează prin plăţi electronice, iar în acest moment nu există o formă legală de a acorda bacşiş cu cardul.

 

 



Businessul de profil are nevoie de o reglementare a plăţii bacşişului în România, în contextul în care plăţile electronice sunt în creştere, iar pentru acestea nu există cadru legal pentru a oferi bacşiş. De asemenea, statul ar beneficia de un venit suplimentar la buget, în timp ce compania ar putea să-şi administreze compania mai eficient, a spus Dragoş Petrescu, preşedintele HORA (Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România).

„Am făcut o propunere pentru Ministerul de Finanţe pentru definirea tipsului. Propunerea noastră este ca acest tips să fie evidenţiat pe bonul fis­cal pe o linie separată, pentru a fi extras din zona TVA, pentru că nu este un serviciu contractual în­tre companie şi clienţi. Propunerea noastră este să fie impozitat ca un venit din alte surse, aşa cum as­tăzi prevede legea pentru zona jocurilor de noroc.“