ZF Live. Adrian Vasilescu, BNR: Fără UE şi NATO avem totul de pierdut, cu UE şi NATO avem totul de câştigat. „Nu mai cad bombe, nu mai e război, dar cad tot felul de riscuri peste lume şi ai nevoie de adăposturi”

Autor: Răzvan Botea 06.12.2018

♦ 2018 este un an la răscruce de timpuri pentru Europa: ori merge pe productivitate şi tehnologie şi merge înainte, fie pierde startul şi devine un muzeu al civilizaţiilor ♦ Creşterea economică a României ar trebui să fie la 3-4% pentru a fi sustenabilă ♦ România are nevoie să îşi pună un reper în ceea ce priveşte competiţia.



NATO şi Uniunea Europeană reprezintă pentru România adăposturi foarte importante, în contextul în care riscurile la nivel mondial sunt crescute. România, cât este sub adăpostul NATO, nu va fi confruntată cu războaie, dacă va exista şansa ca UE să meargă înainte şi să se dezvolte şi dacă NATO va rămâne o putere de anvergură, a spus la ZF Live Adrian Vasilescu, consilier al Băncii Naţionale a României (BNR).

„România a câştigat două lucruri vitale, două adăposturi împotriva cărora se face o propagandă populistă: NATO şi Uniunea Europeană. Nu mai cad bombe, nu mai e război, dar cad tot felul de riscuri peste lume şi ai nevoie de adăposturi. Acestea sunt marile câştiguri. În această UE sunt câteva ţări cărora li s-a urât cu binele şi sunt câteva pericole să se destrame această Uniune, dar eu cred că nu se va întâmpla şi sper că nici Marea Britanie nu va ieşi. Au acum o doamnă prim-ministru care este un munte de ambiţii.”