Franţa împotriva tuturor: Guvernul lui Macron anunţă că va impozita activitatea giganţilor digitali, chiar dacă nu există o reglementare la nivelul UE

Autor: Alex Ciutacu 06.12.2018

Ministrul francez de finanţe, Bruno Le Maire, a anunţat astăzi că va Franţa va impozita la nivel naţional activitatea giganţilor digitali începând cu 2019, chiar dacă statele din Uniunea Europeană nu au ajuns la un acord de impozitare pentru întregul bloc, potrivit CNBC.

Miniştrii de finanţe din UE nu au reuşit să ajungă la un numitor comun în privinţa impozitării veniturilor acestor companii, în ciuda încercării reprezentanţilor Franţei şi Germaniei de a reduce această discuţie doar la companii precum Google şi Facebook.

„Îmi propun personal să ajungem la un acord pe taxarea la nivel european a giganţilor hi-tech până în luna martie”, a declarat Le Maire pentru televiziunea France 2.

„Dacă acest lucru nu se va întâmpla, vom impune un plan la nivel naţional începând cu 2019”, adaugă acesta.

Faptul că Bruxellesul nu a reuşit să ajungă la un acord săptămâna aceasta a fost o lovitură dură pentru preşedintele francez Emmanuel Macron, a cărui guvern a investit un capital politic considerabil în această taxă.