Preşedintele USR: PSD a scăzut cu 20% în sondaje. Cum ar arăta sondajele dacă românii ar vota mâine, potrivit USR

Autor: Diana Grigore 06.12.2018

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, joi, că sondajul comandat de formaţiunea pe care o conduce arată că PSD a scăzut cu 20%, lucru care reflectă realitate, respectiv faptul că PSD nu este un partid capabil să guverneze.

„Sondajul acesta este un sondaj pe care USR îl face în mod lunar, practic este un abonament. Tendinţele sunt consecvente cu cele de luna trecută şi de acum două luni. Sondajul arată de fapt că românii înţeleg în mod din ce în ce mai accelerat că PSD nu mai este partidul care să guverneze România. PSD este într-o prăbuşire accelerată. Au pierdut, practic, de la alegeri, aproape 20 de puncte. Undeva în momentul de faţă sunt undeva la 24.9 conform acestui sondaj IMAS. Asta arată că România a înţeles că tipul acesta de guvernare în care Guvernul şi Parlamentul funcţionează ca şi casele de avocatură ale lui Liviu Dragnea şi nu guvernează şi toate temele viitorului României sunt lăsate deoparte doar pentru subiectul de distrugere a justiţiei”, a afirmat Dan Barna, joi la Parlament.

Acesta a precizat că USR a ajuns în sondaje la aproape 15%.

„Creşterea USR la aproape 15% este una firească, pentru că USR a venit în Parlament ca partidul societăţii, ca partidul unei clase dinamice care a înţeles că trebuie să ne implicăm politic”, a adăugat Barna.

De asemenea, acesta a precizat că sondajul realizat de IMAS, la cererea partidului, „este o fotografie a realităţii în acest moment. Sondajul arată şi o creştere a participării la vot. Societatea românească a decis să se implice politic”.

Preşedintele USR a spus că este optimist cu privire la alegerilor europarlamentare.

„Următorul vot sunt alegerile europarlamentare, suntem foarte optimişti pe rezultatele pe care le vom avea la aceste alegeri pentru că de fapt mesajul care rezultă din acest sondaj este simplu: PSD trebuie să plece de la guvernare”, a conchis Barna.

Întrebat ce decontează PSD prin aceste sondaj, liderul USR a spus că „decontează bătaia de joc faţă de România”.

Potrivit rezultatelor sondajului realizat de IMAS la cererea USR, PSD are 24,9%; PNL 23,3%; USR 14,8%; MRÎ 8,2%. De asemenea, ALDE are 11,7%; PMP 2,1%; UDMR 5,8%; PNŢCD 2,0%; PRU 0,3%; PRM 2,4%; iar alt partid 4,4%.