ZF Live. Viorel Dolha, preşedintele Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România: Şcoala românească nu insuflă valori precum dragostea de limba şi cultura română. Aceste valori sunt insuflate doar la limbile străine

Autor: Răzvan Botea 07.12.2018

Nu s-a realizat niciun film sau scenetă legată de anul 1918, în contextul în care acestea transmit emoţie şi educă mult mai bine.



Şcoala românească nu prevede construirea conştiinţei naţionale prin edu­caţie, însă la alte materii, precum limbile moderne, sunt insuflate asemenea valori, precum dragostea de limbă şi de cultură, a spus la ZF Live Viorel Dolha, preşe­dintele Asociaţiei Generale a Învăţă­torilor din România.

„Din inerţie, profesorii  încă strecoară ase­menea lucruri (valori precum dra­gos­tea de limbă şi cultură română – n. red.). Singurele materii unde există această pratică sunt limbile străine şi la mino­rităţi.“

Învăţătorul Viorel Dolha a organizat o scenetă care a evocat ceea ce s-a întâm­plat acum 100 de ani în România, însă nu s-a găsit niciun teatru sau instituţie din România care să o pună în scenă. Scenetele şi filmele transmit emoţie şi educă mult mai bine.