Virgil Mândru, proprietarul Tohani, se asociază cu doi antreprenori pentru a crea un nou proiect de vinuri premium

Autor: Cristina Roşca 07.12.2018

Proiectul Valahorum va reuni trei crame specializate pe vinuri premium, este vorba de Apogeum, Crama Drăgăşani şi Mierla Albă. Crama Apogeum este cea care produce vinul cu acelaşi nume şi a fost desprinsă din grupul Tohani, unul dintre cei mai mari jucători din industrie. 

Virgil Mândru, proprietarul producătorului de vinuri Tohani, s-a asociat cu antreprenorii Răzvan Macici şi Paolo Mennini pentru a pune bazele unui proiect nou în industria vinului, este vorba de Valahorum, un nume umbrelă sub care vor fi grupate trei crame butic specializate în producţia de vinuri premium. 

Entitatea juridică sub care va opera proiectul Valahorum se numeşte Moşia Drăgăşani din judeţul Prahova şi are un capital social de 24 de milioane de lei, una dintre cele mai mari firme înfiinţate în 2018 după valoarea capitalului. Virgil Mândru este unul dintre primii antreprenori care au investit în sectorul vinului şi are o experienţă de aproape 30 de ani în acest domeniu. 

Răzvan Macici este un enolog român care şi-a construit cariera peste hotare, lucrând pentru grupuri internaţionale printre care Nederburg din Africa de Sud. El a fost totodată enologul Murfatlar anterior, mai exact al Cramei Atelier - divizia de vinuri premium a companiei, conform datelor ZF. Paolo Mennini este un investitor italian care a pariat de mai mulţi ani pe domeniul vinului din România.