Conferinţa ZF România 100 de ani de business, Cluj-Napoca. Topul celor mai mari companii din Cluj

Autor: Mădălina Panaete 07.12.2018

Judeţul Cluj se află pe locul cinci între judeţele ţării ca nivel al businessului.Cele mai mari 20 de companii din judeţul Cluj au avut anul trecut cumulat o cifră de afaceri de peste 14 miliarde de lei, adică aproape un sfert din totalul businessului raportat la nivel de judeţ, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

 Ziarul Financiar a început o serie de articole despre businessurile din cele mai importante judeţe, businessuri pe care le va analiza şi în cadrul seriei de conferinţe „România 100 de ani de business“.

ZF va organiza la Cluj-Napoca a noua conferinţă din şirul de evenimente organizate cu sprijinul Băncii Transilvania şi al companiei de consultanţă EY.

În Cluj, cifra de afaceri totală de 58,7 mld. lei în 2017 este realizată de 42.000 de companii, în timp ce în Argeş, un rulaj comparabil (59 mld. lei) este realizat cu 20.000 de firme. Datele de la Registrul Comerţului arată că peste 700.000 de companii au depus bilanţ pe anul 2017, cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu.

Cea mai mare companie din judeţul Cluj a fost anul trecut MOL România Petroleum Products, care este totodată unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa comerţului cu carburanţi de la nivel naţional.