Companiile se bucură din plin de legalizarea marijuanei în Canada: Producătorul ţigărilor Marlboro întră în industrie

Autori: Dorin Oancea , Mediafax 07.12.2018

Producătorul ţigărilor Marlboro, Altria Group, a mizat destul de mult pe industria în creştere a marijuanei, cu o investiţie de 1,8 miliarde de dolari în producătorul canadian de canabis Cronos Group Inc, informează Reuters.

Altria preia până la 55% din Cronos, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de investiţii ale marilor companiilor care speră să beneficieze de legalizarea marijuanei în Canada, pentru uz recreaţional.

Producătorul de bere Corona, Constellation Brands, a anunţat o investiţie de 4 miliarde dolari în compania canadiană Canopy Growth în luna august, cea mai mare investiţie din industrie până în prezent.

Cu Cronos, Altria primeşte o nouă oportunitate de a spori veniturile, pe măsură ce fumatul continuă să scadă în Statele Unite.

Datele federale din noiembrie au arătat că fumatul în rândul adulţilor din SUA a atins ucel mai scăzut nivel din toate timpurile, la 14% în 2017.

După încheierea tranzacţiei, Altria va avea dreptul de a nominaliza patru directori, inclusiv unul independent, în boardul Cronos.