PSD discută despre o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codurilor penale: S-a hotărât ca articolele declarate constituţionale să fie promulgate prin OUG

Autor: Maria Stan 10.12.2018

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că s-a discutat, în şedinţa PSD, oportunitatea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constituţionale să intre în vigoare, urmând ca articolele neconstituţionale să revină în Parlament.

"A fost o astfel de discuţie s-a hotărât în unanimitate ca articolele declarate constituţionale să fie promulgate printr-o ordonanţă de urgenţă", a confirmat Viorica Dăncilă.

Ordonanţa de urgenţă ar urma să pună în vigoare articolele declarate constituţionale din codurile penale.

"Trebuie să vedem în normele legale pentru a face acest lucru. În Comitetul Executiv s-a stabilit ca ce s-a declarat constituţional să dăm OUG. Când CCR declară ceva constituţional e obligatoriu pentru toată lumea, pornind de la acest considerent am avut discuţia", a mai spus premierul.

Referitor la articolele declarate neconstituţionale, Viorica Dăncilă a afirmat că acestea se vor întoarce în Parlament pentru a fi modificate.