Doi tineri din Baia Mare fac afaceri cu somon afumat, inspiraţi de un business norvegian

Autor: Florentina Niţu 23.12.2018

Cătălin Simionca a lucrat timp de zece ani în Norvegia, din 2007 până anul trecut, când a decis împreună cu prietenul său Vasile Paşca să producă ceva în România şi au investit 20.000 de euro pentru a procesa somon.

„Ideea de a ne face un business ne-a venit într-o zi banală. Eram în maşină, îl conduceam la aeroport pe prietenul meu, care se întorcea la muncă în Norvegia, şi i-am zis hai să facem ceva în România. (…) După zece ani de Norvegia, unde am muncit timp de trei ani într-o fabrică cu peşte şi şapte ani pe un vapor, unde am fost pescar, m-am întors în România să fac ceva acasă, să ajut la creşterea antreprenoriatului românesc“, spune Cătălin Simionca, cofondatorul brandului Laks.