Un minoritar contestă în instanţă vânzarea pachetului de 6,3% din BCR de către SIF Oltenia

Autor: Roxana Rosu 11.12.2018

Compania Corealis, care deţine mai multe spaţii comerciale în Craiova, a contestat în instanţă decizia SIF Oltenia de a vinde integral către Erste Group pachetul de acţiuni de la BCR (6,3%), pentru 140 de milioane euro.

„S.I.F. OLTENIA S.A. informează investitorii că a fost citată pentru data de 17.12.2018 în dosarul nr. 7693/63/2018, aflat pe rolul Tribunalului Dolj, Secţia A II-A Civilă, în contradictoriu cu Corealis S.A. Craiova, având ca obiect ordonanţa preşedinţială-suspendare executare Hotărâri AGEA SIF Oltenia S.A. nr. 3 şi 4 din data de 04.10.2018”, se arată într-un anunţ publicat la BVB.

SIF Oltenia este acţionar minoritar la Corealis, cu 11,9% din capitalul social. Nu există încă date publice privind participaţia Corealis la capitalul SIF Oltenia. Reprezentanţii Corealis nu au putut fi contactaţi de ZF până la închiderea ediţiei pentru a oferi mai multe detalii pe marginea acestui subiect.

Pe de altă parte, SIF Oltenia a transmis că nu comentează demersul Corealis, care „îşi va găsi, în mod sigur, soluţionarea în instanţele de judecată”. Contractul de vânzare-cumpărare între SIF Oltenia şi Erste a fost semnat pe 16 august, iar acţionarii SIF Oltenia au aprobat vânzarea la adunarea generală din 4 octombrie.