Clujenii de la AROBS au cumpărat o companie din Ungaria, a treia achiziţie de anul acesta

Autor: Ioana Nita 12.12.2018

AROBS Transilvania Software (Cluj-Napoca), unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de soluţii de IT, a cumpărat compania Skyshield din Ungaria, aceasta fiind cea de-a treia achiziţie realizată anul acesta, după preluarea firmelor CoSo (Olanda) şi SAS (România). Achiziţiile fac parte din strategia de extindere şi consolidare a companiei clujene atât pe plan local, cât şi pe pieţele din Ungaria şi Republica Moldova, obiectivul AROBS fiind de a ajunge unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa de servicii de monitorizare auto din Europa Centrală şi de Sud-Est.

„Suntem într-un proces de consolidare şi cumpărăm jucătorii mici de pe pieţele din România, Ungaria şi Republica Moldova. Avem un buget de 3 milioane de euro pentru achiziţii, inclusiv pentru 2019. În prezent, suntem în discuţii pentru alte trei achiziţii, iar dacă se vor concretiza, le vom realiza la începutul anului viitor”, a declarat pentru ZF Voicu Oprean, fondatorul şi CEO-ul AROBS Transilvania Software.

Grupul AROBS va ajunge anul acesta la afaceri totale de 30 milioane de euro, din care 25% sunt generate prin intermediul filialelor din străinătate.