Compania de servicii IT a grupului Raiffeisen a vândut compania germană Comparex, prezentă şi pe piaţa din România, elveţienilor de la SoftwareONE

Autor: Ioana Nita 12.12.2018

Raiffeisen Informatik, compania de servicii IT a grupului Raiffeisen, a vândut inte­gral participaţia sa din cadrul firmei germane Comparex AG către SoftwareONE, fur­nizor global de servicii de administrare a por­to­foliilor software şi cloud, unul dintre in­vestitorii săi principali fiind fondul global KKR.

Tranzacţia a fost de semnată în luna oc­tom­brie 2018 şi se preconizează să fie finalizată în prima jumătate a anului 2019.

Compania germană Comparex este pre­zentă şi în România, încă din 2006, anul tre­cut afacerile locale sitându-se la peste 39 mi­lioane lei, în creştere cu aproape 12% faţă de ni­velul înregistrat în 2016. Profitabilitatea subsi­diarei locale s-a redus însă cu 50%, pro­fi­tul net raportat pentru 2017 fiind de circa 700.000 lei. În ceea ce priveşte numărul de an­gajaţi, Comparex România a avut în medie şapte angajaţi anul trecut.