Un start-up pe zi. O antreprenoare din Giroc, o localitate de lângă Timişoara, face 200.000 de lei cu un atelier de prăjituri şi se gândeşte la o nouă investiţie

Autor: Florentina Niţu 13.12.2018

„Am învăţat totul, de la contabilitatea primară până la producţie şi vânzare. Când eşti mic nu-ţi permiţi să ai contabil, şef de producţie, tehnolog.“



Liliana Neamţu a investit 30.000 de euro, în urmă cu zece ani, în pasiunea sa pentru dulciuri şi bucătărie şi a înfiinţat compania Paff Lin, care deţine brandul Cofetăria Mimoza, din Giroc (jude­ţul Timiş), iar acum se gândeşte să deschidă un nou laborator, în aceeaşi localitate, accesând fonduri prin programul naţional Start-Up Nation. „Am pornit din pasiune, în 2008. Mă aşteptam la ani de glorie, dar am prins ani de criză. Nu aveam bani să mai plătesc angajaţi, dar nu am vrut să renunţ. Nu mi-a fost uşor, nici acum nu e uşor. Am pornit de la un laborator mic, unde făceam prăjituri din plăcere. Am început cu 30.000 de euro. (…) Apoi am deschis o locaţie unde să comercializăm produsele, iar acum îmi doresc să accesez fonduri prin Start-Up Nation ca să deschidem un laborator nou“, spune Liliana Neamţu, fondatoarea cofetăriei Mimoza.

În urmă cu un deceniu avea locaţia în care a descis laboratorul, dar spune că cei 30.000 de euro i-a investit în renovarea spaţiului, achiziţionarea echipamentelor tehnologice, a unel­telor necesare, a electronicelor şi elec­trocas­nicelor, dar şi a utilajelor.