Electrica, unul dintre creditorii Oltchim Râmnicu Vâlcea, încasează 44 milioane lei de la compania în insolvenţă

Autor: Tibi Oprea 13.12.2018

Societatea Energetică Electrica (EL), deţinută în proporţie de 48,7% de statul român prin Ministerul Energiei, a încasat 44,6 milioane de lei de la Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT). Suma reprezintă o distribuire către Electrica în calitate de creditor în cadrul procedurii de insolvenţă, potrivit unui raport publicat la bursă.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă în ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar. În 2016, administratorul a scos Oltchim la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active. Chimcomplex Borzeşti (CHOB) a achiziţionat în toamna anului trecut activele 1-5 şi parţial pachetul 7 ale Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Acţiunile Oltchim, companie cu o capitalizare de 74 de milioane de lei, se tranzacţionează la ora redactării acestei ştiri în scădere cu 15%, în contextul în care acţiunile s-au menţinut în scădere de cel puţin un an. Preţul unei acţiuni Electrica, cu o capitalizare de 3,8 miliarde de lei, este de 11 lei, în creştere cu 0,54% faţă de închiderea din şedinţa precedentă.