Teraplast îşi dublează afacerile după primul an de funcţionare a fabricii din Serbia

Autor: Alina-Elena Vasiliu 14.12.2018

Grupul producător de materiale de construcţii Teraplast, controlat de omul de afaceri Dorel Goia, estimează o dublare a cifrei de afaceri pentru întregul an 2018, businessul ajungând la peste 800 de milioane de lei, faţă de 422 de milioane de lei în 2017. Dublarea businessului vine la finalul primului an integral în care Teraplast a produs panouri termoizolante în fabrica pe care a deschis-o în localitatea Leskovac din Serbia.

„Estimăm vânzări de 15 milioane de euro în 2018 pen­tru fabrica din Serbia şi de 25 de milioane de euro în 2019. E posibil ca în 2020 să ajun­gem la 35 de milioane de euro în Serbia“, spu­ne Dorel Goia, acţionarul majoritar al Teraplast.

Grupul are în derulare mai multe pla­nuri de investiţii pentru care a obţinut aju­toare de stat de 6,8 mil. euro, jumă­tate din valoarea integrală a proiectelor.

„Pentru toate proiectele, vom organiza licitaţii, lucrăm cu firme locale, care sunt şi mai ieftine. Toate proiectele cu ajutor de stat vor fi gata în perioada august-octom­brie 2019“, precizează Dorel Goia.