Johnson & Johnson pierde 40 mld. dolari din valoarea de piaţă într-o singură zi

Autor: Dan Grigore Ivan 17.12.2018

Johnson & Johnson a suferit o scădere a acţiunilor de peste 10% vineri, după ce Reuters a publicat un material în care susţine că gigantul american a ştiut de zeci de ani că pudra pentru copii conţine azbest, material ce s-a dovedit cancerigen. J&J a negat orice fel de acuzaţie şi a definit dezvălurile presei americane drept teorii ale conspiraţiei.

Valoarea de piaţă a companiei a ajuns la 356 miliarde dolari, fiind una dintre cele mai mari companii americane, cu o capitalizare bursieră ce aduce aminte mai mult de companiile de tehnologie, nu de cele din sectorul medical.

În ultimii cinci ani, valoarea de piaţă a J&J a crescut cu 44,5%, faţă de o creştere de 48,5% a indicelui Dow Jones, în compoziţia căruia se află şi Johnson&Johnson. Compania a avut anul trecut vânzări de 76,45 miliarde dolari, cu un profit operaţional de 19,71 miliarde dolari. Costurile de cercetare ale companiei americane

s-au ridicat la 10,5 miliarde dolari. Johnson & Johnson este una dintre cele mai vechi companii ale Americii, fiind înfiinţată în 1886. În prezent, reuneşte peste 250 de branduri ce activează pe trei mari segmente: device-uri medicale, farmaceutice şi produse de consum în domeniul sănătăţii.