Accident teribil: Două eleve, spulberate pe trecerea de pietoni de un autobuz care nu a putut opri pe zăpadă

Autor: Raluca Lazaroi 17.12.2018

Cele două fete, lovite de autobuz pe trecerea de pieotni, au traumatisme şi fracturi, fiind duse la spital pentru îngrijiri medicale.

“Am găsit două fetiţe de 16 şi respectiv 13 ani, lovite de maşină, conştiente, cooperante, stabile hemodinamic şi respirator. Una dintre ele prezenta o fractură de membru superior, iar ceealaltă un traumatism de membru inferior. Ambele sunt transportate la spital pentru mai multe investigatii şi tratament de specialitate. Fetiţele erau pe trecerea de pietoni şi au fost lovite de un autobuz care nu a putut opri la timp din cauza zăpezii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, Ciprian Păcurar.

Poliţiştii au declanşat o anchetă în acest caz urmând să stabilească împrejurările în care s-a petrecut accidentul.

“Un bărbat de 68 de ani în timp ce conducea un autobuz pe raza municipiului Bistriţa a surprins şi accidentat două minore de 16, respectiv 13 ani care erau angajate în traversarea regulementară a străzii. Şoferul a fost testat cu apartatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pe Poliţie Bistriţa-Năsăud, Diana Pintea.

În acest caz se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.