TAROM reia din primăvară zborurile internaţionale de pe aeroportul Oradea

Autor: Laurentiu Cotu 17.12.2018

TAROM (Compania Naţională de Transporturi Aeriene a României) a anunţat că a pus în vânzare bilete pe ruta Oradea-Bergamo şi Oradea-Barcelona, urmând ca zborurile să fie operate din primăvară anului viitor, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Bihor. Preţurile pornesc de la 86 de euro dus-întors pe destinaţia Bergamo şi de la 130 de euro dus-întors pe destinaţia Barcelona.

’’Oradenii vor avea posibilitatea de a achiziţiona bilet pentru multe destinaţii, iar cu o oprire sau o mică escală în aceste oraşe mari, vom putea ajunge în foarte multe puncte ale globului’’, a spus Simon Adrian, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Bihor.

’’Cu o bază locală care s-ar putea instaura aici după ce avem o schimbare a flotei, putem opera direct, în toată Europa, cel puţin în destinaţiile interesante pentru bihoreni’’, spunea în luna octombrie Wolf Werner, directorul TAROM.

Flota TAROM cuprinde 25 de aeronave, dintre care cea mai mică are 48 de locuri şi cea mai mare are 189 de locuri, iar una medie este de 100-120 de locuri. Compania naţională operează peste 60 de destinaţii proprii şi destinaţii deservite de partenerii code share.

Înfiinţată în anul 1954, TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Aceasta este membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993 şi a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010, o alianţă aeriană globală.