Consumul de energie a crescut cu 5% în ultima săptămână, gazul şi cărbunii fiind baza sistemului. În Bucureşti, peste 250 de blocuri tremură de frig

Autor: Roxana Petrescu 18.12.2018

Consumul de energie a crescut cu 5% în ultima săptămână, potrivit calculelor ZF făcute pe baza rapoartele publicate de Transelectrica. În timp ce transportatorul naţional de energie spune că la nivelul sistemului nu sunt pro­bleme de funcţionare, locuitorii din peste 250 de blocuri din Bucureşti tremură de frig pentru că iar au cedat conductele RADET, iar în teritoriu peste 142.000 de consumatori nu au electricitate, cei mai mulţi fiind în zona de activitate a Enel Banat, companie deţinută de italienii de la Enel.

„24 de echipe ale E-Distribuţie Banat şi contractori au con­tinuat şi pe parcursul nopţii lucrările pentru alimentarea cu energie electrică a clienţilor din zonele în care reţelele elec­trice au fost afectate de depunerile masive de zăpadă. Am instalat mai multe generatoare de mare putere, atât din dotarea E-Distribuţie Banat, cât şi puse la dispoziţie de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, în cursul nopţii am reuşit alimentarea cu energie electrică a peste 20 de mii de consumatori din judeţele Timiş, Arad. Hu­ne­doara şi Caraş-Severin şi vom continua până la reali­men­tarea tuturor“, precizau ieri reprezentanţii Enel Ro­mânia, com­pania care furnizează ener­gie către 3 milioane de consu­matori situaţi cu pre­cădere în Banat, Do­brogea şi Muntenia Sud.