Antreprenori locali. Un medic din Cluj: Creşterea salariilor nu este de ajuns.Trebuie să construim spitale ca să aducem înapoi medicii români din străinătate

Autor: Mădălina Dediu Panaete 18.12.2018

Medicul Marcel Tanţău, proprietar al Centrului Medical de Gastroenterologie, Hepatologie şi Endosco­pie Digestivă din Cluj-Napoca, spune că majorarea salariilor medicilor a fost ca şi legea antifumat pentru restaurante, de bun augur deşi la prima vedere dureroasă. Însă, medicul crede că această măsură nu este suficientă pentru a reţine medicii în ţară sau pentru a-i aduce pe cei din străinătate înapoi.

„Este foarte important să construim spitale pentru că medicii români nu pot lucra doar pentru salarii mari. Un medic român, după ce a investit 15 ani în meseria lui, trebuie să-şi facă un plan de viitor. Nu contează numai salariul, ci care este mediul de lucru, cum va evolua din punct de vedere profesional. În sănătate s-a investit puţin în ultimii ani“, a spus Marcel Tanţău în cadrul conferinţei „România 100 de ani de business. Cum trecem de la idee la business. 100 de idei să creştem“, realizată la Cluj-Napoca de ZF cu sprijinul Băncii Transilvania şi al companiei de consultanţă şi audit EY România.

Sunt peste 14.000 de cadre medicale care profesează în afara graniţelor, potrivit ultimelor date centralizate de Colegiului Medicilor din România.