Klaus Iohannis vine cu un nou val de acuzaţii la adresa lui Liviu Dragnea: PSD a ajuns un partid antieuropean

Ziarul Financiar 18.12.2018

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi seară, că Partidul Social Democrat, sub conducerea lui Liviu Dragnea, a ajuns o formaţiune antieuropeană, contra justiţiei şi a investiţiilor, precizând că PSD a ajuns în opoziţie cu românii. 

"Acest discurs permite doar concluzii triste, mai ales pentru PSD, dar şi pentru România. Acest discurs arată clar, răspicat, pe faţă, că PSD sub Dragnea a ajuns un partid autieuropean, antijustiţie, antiinvestiţii, antiafaceri. Este trist, este foarte trist, fiindcă, pe de altă parte, toate sondajele ne arată că românii sunt proeuropeni, îşi doresc locuri de muncă, îşi doresc un stat de drept. Iată că PSD, sub Dragnea a ajuns în opoziţie cu românii", a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a precizat că este inimaginabil ca în 2018 să fie discutate chestiuni precum amnistia şi graţierea.

"E un rezultat care trebuie să ne dea foarte mult de gândit şi care pe mine m-a întristat. Faptul că România a ajuns în anul 2018 să discutăm dacă să dăm amnistie şi graţiere pentru infractori este inimaginabil, când la Revoluţie am luptat pentru o democraţie, pentru un stat de drept", a completat Iohannis.