Investitorii salută plecarea lui Mourinho de la Manchester United: acţiunile clubului de fotbal urcă cu până la 2%

Autor: Dan Grigore Ivan 19.12.2018

Acţiunile clubului de fotbal Manchester United (MUF) se tranzacţionau marţi în urcare chiar şi cu 2% faţă de şedinţa precedentă în contextul în care Jose Mourinho, antrenor din 2016 al echipei britanice, a fost concediat.

Decizia clubului de a îl da afară pe Mourinho vine după înfrângerea cu 3 la 1 în faţa Liverpool, liderul Premier League. Seria grea pentru fosta echipă a lui Mourinho include însă mai multe rezultate negative: locul şase în campionat, golaveraj 0, conflicte puternice în vestiar şi o campanie de transferuri ce se duce spre 500 milioane dolari, dar pare să nu aducă rezultatele dorite.

Capitalizarea bursieră a Manchester United este de 2,8 miliarde dolari, cu peste 10% mai mică faţă de începutul acestui an. Scăderea puternică a acţiunilor Manchester a pornit din septembrie şi a corespuns cu perioada slabă a echipei lui Mourinho. Din septembrie şi până în prezent, scăderea acţiunilor Manchester este de 33%.  Valoarea lotului echipei controlate de familia Glazers este de 835 milioane euro, cel mai scump jucător fiind Romelu Lukaku, cotat la 100 milioane euro.