A doua oară e cu noroc. Fondul de investiţii CEECAT (ADM) vinde producătorul de cărămizi Brikston către austriecii de la Leier

Autor: Alina-Elena Vasiliu 19.12.2018

Grupul austriac din construcţii Leier, cu o fabrică de materiale de construcţii în judeţul Alba, a achiziţionat producătorul de cărămizi Brikston din Iaşi, de la fondul de investiţii CEECAT, parte a fondului ADM.

„Părţile au agreat să nu divulge valoarea tranzacţiei. Finalizarea tranzacţiei nu a fost condiţionată de primirea niciunui aviz, întrucât cifra de afaceri a grupului Leier în România este sub pragul care necesită aprobarea în prealabil din partea Consiliului Concurenţei“, a spus pentru ZF Cristian Suciu, director general Leier România.

Fondul de investiţii nu se află însă la prima încercare de vânzare a Brikston în ultimul an, după ce, la sfârşitul anului 2017, a fost anunţată intenţia grupului austriac Wienerberger de a cumpăra producătorul din Iaşi. În vara acestui an, Consiliul Concurenţei a spus că există risc de poziţie dominantă pentru Wienerberger prin această achiziţie, astfel că cele două părţi au anulat achiziţia. În acel context, tranzacţia fusese evaluată la 25-30 de milioane de euro, potrivit datelor ZF.