Ce spune Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitanciarelor, despre viitoarea creştere salarială: Va fi anulată de inflaţie

Autor: Nicolae Oprea 19.12.2018

Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) spune că viitoarea creştere salarială, prevăzută de la 1 ianuarie, va fi una „anulată de inflaţie”, asta în condiţiile în care celelalte drepturi salariale vor îngheţa.

„După ce ne-a încercat reacţia cu un proiect de test, Ministerul Finanţelor Publice publică Proiectul de OUG privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene. În ceea ce priveşte salarizarea, pare în plus acea 1/4 din diferenţa de până la coeficientul din grilă aplicabilă în 2022, ceea ce - în concret - înseamnă o creştere aproximativ egală cu rată inflaţiei”, este de părere Sorin Dumitraşcu, preşedintele FSANP.

Acesta mai spune că mărirea salariilor din 2018, de 25% a fost anulată de transferul taxelor sociale de la angajator la angajat, iar viitoarea mărire va fi anulată de inflaţie.

„Aşa cum în 2018 a fost acordată declarativ o mărire salarială de 25% care a fost anulată prin transferul taxelor sociale, începând cu ianuarie 2019 Guvernul propune o creştere care este anulată de inflaţie, având în vedere că alin. (3) din art. 34 din Proiect prevede că toate celelalte drepturi şi elemente salariale îngheaţă”, mai spune Dumitraşcu.